Klassieke moderne sfeer

Van de Valk sfeer

Vandaag met mijn hele familie bij Van de Valk wezen brunchen in verband met de 65e verjaardag van mijn vader. Altijd als ik bij Van de Valk binnenstap overvalt mij het zelfde gevoel. Alle Van de Valk hotel hebben dezelfde sfeer. Ze hebben niet dezelfde inrichting maar waar je komt je voelt de Van de Valk sfeer. Een klassiek maar toch ook weer moderne stijl. Grote kroonluchters of enorme hanglampen aan het plafond, joekels van vazen gevuld met bloemen of siergrassen en prachtige (foto)kunstwerken.

Van de valk sfeer 1

Thuis kan je deze sfeer ook creëren. Met onderstaande tips kan jij ook je woonkamer inrichten in een klassieke moderne sfeer:

1. In veel van de prachtige grote bloempotten die je bij Van de Valk terug ziet zie je orchideeën. In zowel de roze/paarse als de witte versie zie je ze veel terug. Persoonlijk vind ik dit ook een bloem die prima past bij een klassieke sfeer.

2. In een restaurant moet natuurlijk gezeten worden en aangezien je meestal voor een lange tijd zit moet dit ook een comfortabele stoel zijn. Deze klassieke eetkamerstoel met een gecapitonneerde rug laat je uren lekker zitten terwijl je geniet van je diner.

3. In het restaurant waar ik vandaag was hadden ze hele hoge zilveren kaarsenplateau’s met daarop waxinelichthouders. Ik heb overal gekeken maar kwam alleen lage zilveren kaarsenplateau’s op een voet tegen. Dat vind ik wel erg jammer want juist dat zilver staat zo mooi bij al het zwart. Toch heb ik een mooi alternatief gevonden. Wil je ook je kaarsen eens op stahoogte laten pronken dan helpt dit tafeltje je daarbij. Het tafeltje is 76 cm hoog en als je hem ook nog eens op een sokkel zet zal hij helemaal tot zijn recht komen als grote waxinelicht pronkstuk. Mocht iemand nog een adres weten waar ze wel hoge zilveren kaarsenplateau’s verkopen dan hoor ik het graag.

4. Het tafeltje en de bloemstukken horen eigenlijk op een sokkel te staan. Zo staan ze op ooghoogte als men binnen komt en worden ze gelijk een eye-catcher.

5. De plafonds zijn versierd met de mooiste lampen. Zo hing er in een van de restaurants waar ik vandaag was een enorme bol met allemaal kleine glazen bolletjes maar ook de enorme kroonluchter bij ons in de zaal was voor veel mensen de moeite van het fotograferen waard. En als je zelf een hoog plafond hebt dan past daar prima een kroonluchter. Het pronkstuk onder de lampen.

6. Er wordt veel met zwart gewerkt en deze kleur wordt teniet gedaan met de accessoires. De bloemen en de bloempotten zijn in opvallende kleuren. Opvallend roze of paars maar ook goud misstaat niet als ze maar groot en knallend zijn.

7. De wanden zijn bekleedt met zwart behang. En naast dit zwarte behang hangen ook nog eens zwarte gordijnen. Kortom zwart is hier de baas.

8. En ook op de vloer komt zwart terug. Het grappig vond ik dat het tapijt zo dik was dat je veerde elke keer als je een stap zetten. Daarbij vond ik het erg gewaagd om vloerbedekking in een restaurant neer te leggen maar aan de andere kant geeft het ook gelijk weer klasse en zorgt het voor een geluiddempend effect.

9. Nog een item waarmee je het zwart doet verbleken: roze waxinelichthouders. Als de kaarsjes aanstaan krijg je een zacht roze gloed waardoor al dat zwart weer een zachter karakter krijgt.

10. En als laatste de eettafel want eten zonder tafel wordt een beetje ongemakkelijk. Deze heb ik ook maar in een zwarte versie genomen, wel in een klassiek moderne stijl zodat hij past bij de rest.

Ondanks dat er bij Van de Valk veel zwart gebruikt wordt oogt het niet donker. De prachtige verlichting en de grote ramen waardoor veel licht binnenvalt zorgt dat het licht blijft. Ook de kleuraccenten in roze, paars, wit, zilver en goud helpen mee om het zwart te laten verbleken. Het zwart zorgt wel voor een mooie klassieke moderne sfeer waar je je snel thuis voelt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *