zwart in je badkamer

Kiezen voor zwart in je badkamer?

Voor de badkamer kiezen we vaak een lichte tint. Vaak gaan we voor witte badkamermeubels omdat dit praktisch is. Wit is makkelijk schoon te maken, wit geeft een badkamer ruimte. De badkamer is vaak klein en dan helpt het om met lichte tinten te werken. Hierdoor zorg je er voor dat de badkamer ruim blijft aanvoelen.
Daarbij voelt wit veilig. Het merendeel van de badkamer bestaat uit witte meubels en/of witte badkamertegels. Kiezen voor een andere kleur vraagt lef. Heb jij lef? 

Ga je voor zwart dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Als je kiest voor een zwarte wastafelkast en je hebt een kleine badkamer kies dan lichte tegels. Hiermee behoudt je een ruimtelijk effect. Als je alles zwart zou doen gaat de ruimte kleiner ogen. 

Grijs, hout en metaal combineren goed bij zwart. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kan je kijken hoeveel donkere tinten je gaat toepassen. Hierbij is ook de lichtinval erg belangrijk.

Wij hebben een badkamer zonder natuurlijk licht. Deze is op zich best groot maar ik zou niet voor een compleet zwarte badkamer gaan. Onze badkamer wordt verlicht met kunstlicht. Door het ontbreken van natuurlijk licht zou onze badkamer, ongeacht zijn grootte, al snel klein ogen. 

Heb je echter een kleine badkamer maar wel een waarbij veel natuurlijk licht binnenkomt dan mag je best wat meer zwarttinten gebruiken. Kijk dus goed naar hoeveel licht er in de badkamer komt.

Vind je het moeilijk om zomaar aan de slag te gaan met zwart? Maak dan gebruik van een woonstijl. We hebben er twee voor je uitgelicht. 

Industriële badkamer

Weet je niet zo goed welke stijl je moet aanhouden als je kiest voor een zwarte badkamer? Ga voor de industriële sfeer. 

De industriële sfeer zien we al jaren terug in het interieur. Wat ooit begon in de huiskamer met grote fabriekslampen en zwarte metalen kasten heeft zich ondertussen steeds verder verspreidt door de woning. 

Ook de keuken – en badkamerbranche heeft een groot assortiment aan meubels die passen bij de industriële stijl. We kunnen tegenwoordig een hele keuken in deze look laten bouwen. En voor de badkamer kan je kiezen uit allerlei soorten wastafelmeubels die passen bij deze woonstijl. 

Als je je zwarte badkamermeubels combineert met hout passen deze heel erg goed bij de industriële sfeer. Deze meubels kan je combineren met een andere trend: matzwarte douchecabines en douchewanden. 

Klassiek zwart

Wil je wel zwart gebruiken in de badkamer maar ben je niet van de moderne/industriële stijl? Ook voor een klassieke badkamer kan je heel erg goed gebruik maken van zwarte badkamermeubels. Zeker als je kiest voor een meubel met een mooie houtnerf:

Deze zwarte wastafelmeubels kan je erg mooi combineren met blauwe en donkerrode accessoires. Hiermee creëer je binnen no time een mooie klassieke look. 

Voor het kraanwerk van je klassiek badkamer kan je kiezen voor het standaard grijs maar er zijn ook hele klassieke kranen te koop. Hierbij moet je denken aan kranen met een kruisgreep. Of kranen in een kopertint. 

Om je te inspireren hebben we nog een aantal voorbeelden van zwarte badkamers:

Photo by Beazy on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *