Kies voor een luxe keuken

Gemiddeld koopt een Nederlander 1 x in de 19 jaar een nieuwe keuken. Sommige doen dit wat eerder. Onze buren hebben hun keuken nog geen 10 jaar en zijn al op zoek naar een nieuwe, terwijl de andere buurvrouw de keuken vanaf de bouw (in de jaren ‘70) nog heeft.

Het verschilt dus nogal, maar als we uitgaan van de cijfers koopt het grootste percentage na 16 tot 20 jaar een nieuwe keuken. Omdat we dus niet vaak een nieuwe keuken kopen verdienen wij na zo’n lange tijd wel luxe keukens. Dan mogen we onszelf best een beetje verwennen. 

Luxere apparatuur

En dat verwennen doen we door te kiezen voor luxere apparatuur. Vroeger was een vaatwasmachine al luxe, maar onze keuken doet soms niet meer onder voor een professionele keuken.

Zo is de quooker al niet meer weg te denken uit onze keuken. Ideaal om snel warm water te krijgen voor een kopje thee of het koken van onze groentes.

Maar ook een wijnkoelkast, een stoomoven en zelfs het opwarmen van onze borden in een speciale oven behoren tot de mogelijkheden. Door de jaren heen zijn we steeds een stapje verder gegaan. 

Door de pandemie zijn we meer thuis gaan koken. Daarbij zijn we ook luxer gaan koken. In onze eigen keuken maken we de mooiste gerechten. We willen in onze eigen keuken komen als een sterrenchef.

We vinden het namelijk erg leuk om onze familie en vrienden echt te verwennen. Om in ons eigen huis onze gasten een restaurant beleving te geven. En natuurlijk start dat bij een prachtig gedekte tafel maar de echte beleving komt natuurlijk door de gerechten die jij in de keuken maakt. 

Design merken

Omdat we niet vaak ons geld uitgeven aan een keuken kiezen we ook liever voor goede merken zoals een siematic keuken. We willen waar voor ons geld. We kiezen graag een merk waar we goede service van krijgen. Waarvan we weten dat we de komende 19 jaar nog echt kunnen genieten van alles wat we hebben aangeschaft. We willen niet na 10 jaar te maken krijgen met kastjes die uit elkaar vallen of apparatuur die het niet meer doet. 

We kiezen voor duurzaamheid en kwaliteit. 

Zo zien we dat er steeds vaker wordt gekozen voor gerecyclede materialen. Tegenwoordig kan je een gerecycled aanrechtblad kopen. Er zijn bladen die gemaakt zijn van pet flessen maar er zijn ook bladen die gemaakt zijn van glas. Op deze manier kies je voor duurzame materialen. 

En niet alleen op dat vlak kiezen we voor duurzaamheid. Ook bij het kiezen van apparatuur kiezen we het liefst zoveel mogelijk voor A+ of hoger labels. Daarmee zorgen we voor een lage energierekening en belasten we ook minder het milieu.

Op deze manier creëren we een echte keuken voor de toekomst. Eentje die zeker 19 jaar meegaat. Eentje die we elke dag met liefde gebruiken. 

Foto van Steven Ungermann op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *