Kerstboom eruit, kamerplant erin

Een groene, gezonde en relaxte start

Na de feestdagen verdwijnt de kerstboom weer uit huis en blijft er een kaal, sfeerloos interieur achter. Begin het nieuwe jaar eens groen, gezond en relaxed met kamerplanten van Air So Pure. Die hebben namelijk iets extra’s want behalve sfeermakers zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Getest en bewezen door Fytagoras Science, een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksbureau. Het geheim zit ‘m in de sterk luchtzuiverende eigenschappen. Air So Pure planten filteren onzichtbare, schadelijke stoffen uit de lucht en geven zuurstof af. Daardoor kunnen winterse gezondheidsklachten afnemen.

Gezondheid
Een bekend verschijnsel: in de winter houden we ramen en deuren gesloten om de kou buiten te houden. De meeste woningen en kantoren zijn goed geïsoleerd en ventilatiesystemen zorgen veelal niet voor voldoende toevoer van frisse lucht. Er blijven vervolgens veel onzichtbare, schadelijke stofjes in het interieur zweven. Deze luchtverontreiniging wordt afgegeven door onder meer meubels, kleding, vloerbedekking, elektrische apparaten en CO2-uitstoot door onszelf. In combinatie met droge binnenlucht kunnen er klachten ontstaan zoals branderige ogen, hoofdpijn en geïrriteerde slijmvliezen in keel en neus. De luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure bieden de helpende hand. Die zorgen niet alleen voor schonere lucht, maar verbeteren ook de relatieve luchtvochtigheid. Hoe meer planten, hoe groter het effect.

Relaxed
Onderzoeken wijzen tevens uit dat planten ook invloed hebben op ons gemoed. Zo zorgen ze voor minder stress, zul je merken dat je concentratievermogen verbetert en dat je creativiteit een impuls krijgt. Zet dus ook een paar planten in bijvoorbeeld de badkamer, keuken, slaapkamer en op de (thuis)werkplek.

Collectie
Door die gezonde eigenschappen zou je haast vergeten dat deze planten ook sfeermakers zijn en een hoge decoratieve waarde hebben. De planten variëren qua bladvorm, bladkleur, groeiwijze en formaat. Daardoor is er voor elke interieurstijl en smaak wel een gezonde plant te vinden. De Air So Pure collectie bevat de lepelplant (Spathiphyllum), krulvaren (Nephrolepis), blauwvaren (Phlebodium), goudpalm (Areca), graslelie (Chlorophytum), nestvaren (Asplenium), gatenplant (Monstera), pauwenplant (Calathea), klimop (Hedera), drakenbloedboom (Dracaena) en de Hollywoodpalm (Kentia).

Verzorging
Je hoeft geen groene vingers te hebben, want luchtzuiverende planten zijn makkelijk te verzorgen. Let vooral op de juiste standplaats: voldoende daglicht, maar niet in de volle zon. Voor de rest is het een kwestie van regelmatig water geven. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, is het goed. Wanneer je eens per maand een beetje plantenvoeding aan het gietwater toevoegt, blijven de planten in topvorm.

Air So Pure planten zijn onder meer te koop bij tuincentra. Kijk voor meer informatie, tips en verkoopadressen op www.airsopure.nl

Fotocredit: Air So Pure kamerplanten

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *