Kerstboom er uit, kamerplant er in!?

KERSTBOOM ER UIT, KAMERPLANT ER IN!?

Nu staat de kerstboom nog gezellig in de kamer,  maar er komt een moment dat de boom er toch echt uit moet.  Er ontstaat een lege ruimte in de kamer.  Het voelt aan dat er iets mist, maar eigenlijk is de vraag : Hoe vullen de we het gat weer op?

Heel  vaak wordt gezegd: kerstboom er uit  kamerplant erin. Leuk, maar waar kies je dan voor? Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

kamerplanten

Bron: www.inspirerend-wonen.be

Dit is een van de mogelijkheden, die vaak gebruikt wordt. Een grote kamerplant in een mooie pot op de plaats waar eerst de kerstboom stond. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het kan natuurlijk ook anders.

planten standaard

Bron: www.gardeners.com

Wel eens gedacht aan een plantenstandaard ? Zoals hierboven kun je meerdere kleinere planten erop zetten. Het wordt vooral aantrekkelijk om naar te kijken als je verschillende bladvormen bij elkaar groeppeert.

Plantenstandaards heb je in verschillende vormen en maten. Er is altijd wel iets te vinden dat in jouw interieur past.

kamerplanten

Bron: www.wooninspiratie.nu

Zeker als je varieert met de hoogte, zorgt dit voor een speels effect in je interieur.

planten hoekje

Bron: www.woonblog-typepad.com

Wat ook erg leuk is, is het combineren van een grote kamerplant met een plantenstandaard. Hierdoor krijg je ook door het hoogteverschil een speels effect. Het effect wordt alleen maar groter als je verschillende tinten en bladvormen met elkaar combineert.   Zorg wel voor rust. Dat kun je doen door de potten gelijk te houden.  Dat schept eenheid.

Natuurlijk kun je de planten neerzetten, maar ophangen is ook een mogelijkheid. Dit zag je wel al veel, maar je blijft het zien in 2016.

hangende planten

Bron: https://www.pinterest.com/pin/387028161699479501/

Hang de planten zeker op als je de ruimte op de grond graag leeg wilt laten.

hangende plant

Bron: www.welke.nl

Het is zelfs mogelijk om boompjes op te hangen. Hier moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben, maar je maakt op deze manier wel een statement.

Natuurlijk kun je met planten ook kleur in huis brengen, zeker als je iets anders wil na het groen van de kerstboom.

orchidee

Bron: www.droomhome.nl

Ook hier kun je voor groot kiezen, maar kleiner kan natuurlijk ook.

plant roze

Bron: www.tuincentrumgernell.nl

Kortom:

Met planten in je huis kun je heel veel doen. Planten zorgen niet alleen voor sfeer in huis, maar ze zuiveren ook nog eens de lucht. Voor mij is mijn interieur niet compleet met planten. Voor iedereen is er wel een geschikte plant te vinden. Een groene plant in een pot in de kleur die past bij jouw interieur en alles ziet er toch weer anders uit.

Ik zeg: Leef je uit met kamerplanten als de kerstboom er uit gaat. Laat je weten hoe het er bij jou uit ziet? Ik ben heel benieuwd.

Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een goed, gelukkig, gezond, gezellig en kleurrijk 2016!

Groetjes, Gea

P.s.: je kunt mij vinden op

www.binneninhuis.nl en

www.facebook.com/binneninhuis.interieurenstyling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *