Kantoor inrichten? Dit zijn de interieurtrends voor 2023

Je bedrijfsruimte inrichten. Het klinkt leuk, maar als werkgever moet je natuurlijk wel met iets meer zaken rekening houden dan bij het inrichten van een woning. Zo is het belangrijk om te zorgen voor een prettige werkomgeving, goed materiaal en de juiste uitstraling. Daarnaast moet je rekening houden met de wensen en behoeftes van de medewerkers. Maar wil je natuurlijk ook meegaan in de nieuwste trends. Het kan dus best wel een hele puzzel zijn om het kantoor op de juiste manier in te richten. Wij helpen je alvast een stukje op weg door uit te zoeken wat de nieuwste trends zijn op het gebied van wonen en interieur.  

Welke trends verdwijnen er in 2023

Trends komen en gaan. Zo zullen we het komende jaar ook weer afscheid gaan nemen van een aantal trends die al een hele tijd meegaan. Waar we de afgelopen jaren allemaal massaal overgestapt zijn op het concept van open ruimtes, zal deze trend het komende jaar ruimte gaan maken voor aparte kamers. Ook de tijd waarin we massaal voor wit kozen, want wit is altijd goed. Is voorbij! Kleur is the way to go in 2023. En als allerlaatste; decoratie. Decoratie is natuurlijk onmisbaar, maar moet ook functioneel zijn. Alle losse prullen en decoratie items die geen functie hebben mogen naar de kringloop.

De trends die we veel gaan zien komend jaar

Trends die verdwijnen maken ook weer ruimte voor nieuwe trends. Een thema dat we volgend jaar veel terug zullen gaan zien in het interieur, is duurzaamheid. We kiezen massaal voor een duurzaam design. Maar wat is dat nou precies? Een duurzaam design bestaat voornamelijk uit meubels die lang meegaan en niet snel slijten. Daarnaast zijn het  meubels die (relatief) milieuvriendelijk en grondstof besparend gemaakt zijn. Ook kun je natuurlijk denken aan het aanschaffen van tweedehands meubels. Deze meubelen hebben een lange levensduur en zijn vaak ook nog eens ontzettend uniek. Een andere trend die we volgend jaar steeds meer gaan zien is ‘natuurlijk’. Hierbij doelen we op het naar binnen halen van de natuur in de vorm van groene planten. Maar ook aan natuurlijke kleuren op de muur of in meubels. Denk aan beige, bruintinten en warme roodtinten. De combinatie van deze kleuren met bijvoorbeeld houttinten zorgen voor een warm en rustig interieur.

De nieuwe kleur van 2023

De kleuren die we komend jaar steeds meer zullen gaan zien zijn paars (lavendel) en blauw. Past mooi in het plaatje van het afscheid nemen van onze witte muren en het meer kiezen voor kleur. Zo zorgt blauw voor meer rust en is paars ontzettend mooi te combineren met groen & natuurlijk. Wat ook trending is voor volgend jaar. Niet alleen als kleur op de muur, maar ook in de vorm van prachtige planten. Een groene muur is waanzinnig te combineren met een aantal paarse / lavendel kleurige accessoires.

Natuurlijk is het volgen van trends ontzettend leuk, maar zorg er ook altijd voor dat je bij het inrichten van je interieur dicht bij jezelf blijft. Uiteindelijk moet jij je ook prettig voelen in je eigen huis én op kantoor!

Foto door Nastuh Abootalebi on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *