Airco voor aan de muur, in het plafond of vloer unit. Welke is geschikt voor jouw woning?

Een airco aan de muur is  vaak een witte kast die in een hoek verstopt zit. Daar zijn ook alternatieven voor. Wat past er mooi in huis, door de jaren zijn er verschillende soorten airco binnenunits geproduceerd, ieder met zijn eigen voor en nadelen. Het moet ook maar net passen in de woning. Hierbij kunnen we een handje helpen. We zetten de verschillende mogelijkheden voor binnenunits op een rijtje zodat er precies duidelijk wordt welke past.

De traditionele wandunit simpel en effectief

Voordelen van de wandunit zijn dat hij op bijna elke binnenmuur geplaatst kan worden zonder al te veel problemen. De ventilatie is stil en kan op verschillende standen worden gezet naar mate van koeling of verwarming die gevraagd wordt. Deze kasten zijn vaak wit maar ondertussen zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals zwart, grijs, zilver. Daarnaast heeft LG speciaal de Gallery ontworpen, hij ziet eruit als een schilderij de afbeeldingen zijn verwisselbaar. Wordt dit de toekomst van Airconditioners?

Een wand unit airco haalt de lucht via de bovenkant uit de kamer en filtert deze vervolgens op verschillende manieren afhankelijk van het model. Er zijn modellen met simpele, uitgebreide en speciale filters. Het is maar hoeveel waarde er wordt gehecht aan het filteren van de lucht. Daarnaast is het hoe luxer hoe prijziger. Het is wel een serieuze afweging. Hoeveel geld heb je over voor zuivere lucht.

Een Cassette (plafond) unit alleen maar voor bedrijven?

Het gebruik van een Cassette unit in het plafond komt veel voor bij bedrijven. Dit komt doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van een systeem plafond. Hierdoor is het makkelijk te verwerken in het plafond en is onderhoud heel toegankelijk. Ze zijn lastiger te installeren in plafonds die daar geen extra ruimte voor hebben. Hierdoor zijn ze minder vaak te vinden in woningen, dat betekent niet dat ze daar niet geschikt voor zijn. Het kost meer voorbereiding en budget om het te realiseren.

Vloermodel binnenunit voor aan de muur op de grond.

Een vloer model is voor de meeste onbekend. Maar ideaal voor als je geen plek hebt boven aan de muur. Deze variant binnenunit wordt aan muur op de grond geplaatst. Een vloermodel ziet eruit als een normale radiator en kan dus ook op een plek worden gehangen waar normaal een radiator zou zitten. Het is dus makkelijk te vervangen. Je kunt er perfect mee verwarmen en koelen. Door de lage plaatsing voelt het lekker aan de voeten. Tijdens het verwarmen zorgt voor een echt vloerverwarming effect.

Kanaal unit airco

Een kanaal airco systeem is iets geavanceerder omdat het in een muur of plafond wordt ingebouwd. Daarnaast loopt er dus een kanaal of buis naar een ander gat in de muur. Hier wordt er dus warme lucht aangezogen uit de ruimte, deze gaat door de unit via een ander kanaal naar buiten. Vandaar ook de naam kanaal unit. Deze units zie je vaak in kantoren, hotels of grote huizen. Ze zijn mooi weg te werken achter een rooster en vallen hierdoor minder op.

Welke airco variant is iets voor jouw

Het is per huis verschillend wat er past. Wat staat mooi en wat is praktisch. Allemaal zaken die je in overweging neemt bij het aanschaffen van een airco. Neem een kijkje bij Airco-webwinkel en kom erachter.

Foto door Max Vakhtbovych

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *