jungle

Jungle in je eigen huis

Groen in je interieur is helemaal in maar hoe ver durf jij hiermee te gaan? Ga jij voor safe? Kies je voor kleine plantjes welke je op bijzettafeltjes of op je dressoir zet? Of durf je over de top te gaan en gebruik te maken van hele grote planten. Durf jij je eigen jungle aan huis te maken? 

Grote planten

Als je een jungle aan huis wilt maken zijn er verschillende grote planten die erg geschikt zijn:

Musa Dwarf Cavendish 

Of in andere bewoordingen, de bananenplant. Welke plant past er nu niet beter in een jungle dan de bananenplant. Als je deze plant goed verzorgt kan hij enorm worden. Wat je daarvoor moet doen? Zet de plant op een zonnige plek, verwijder oude bladeren en zorg dat hij minimaal 1 keer in de week een goede scheut water krijgt. In de zomer mag dit zelfs twee keer in de week. De Musa Dwarf Cavendish is daarmee een makkelijke plant om te onderhouden. 

Grote palm Veitchia (adonidia) merrillii

De plant die we in elke jungle terugzien is de palm. Ook in jouw eigen jungle mag een goede grote palm niet ontbreken. Deze palm, de Veitchia (adonidia) merrillii, staat hoog op een stam waardoor hij mooi boven al je planten uitkomt. De koning van de plantenjungle hoort hier ook, hij mag pronken tussen alle andere planten. 

Areca goudpalm

De Areca goudpalm hoort net als de Veitcha Merrillii in een jungle thuis. Staat de Veitcha Merrillii hoog op een stam, de goudpalm is meer een laagbloeier. Zowel van boven als beneden is deze plant vol met bladeren. Even in een hoekje zetten is er niet bij. De Areca goudpalm heeft ruimte nodig. Ruimte nodig om te stralen.

Strelitzia Nicolai 

Nog een plant die als je hem goed verzorgt tot aan het plafond kan gaan. Een echt hoogbloeier die met enorme bladeren. Qua verzorging lijkt hij heel erg op de bananenplant. Dit blad is echter net iets anders. 

Zuilcactus Trichocereus Terschechii

Wil je echt een pareltje toevoegen aan je jungle? Eentje die zelfs als je geen groene vingers hebt prima te onderhouden is? Dan is de Zuilcactus Trichocereus Terschechii de perfecte plant voor jou. De cactus is niet goedkoop maar gaat heel erg lang mee. En het toevoegen van een cactus zorgt voor diversiteit en geeft je jungle een speels effect. 

Combineer deze grote planten met allerlei kleine planten en maak zo je eigen jungle. Planten in je interieur zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor een gezonde leefomgeving. Ze zuiveren niet alleen de lucht. Uit onderzoek is gebleken dat ze je ook helpen bij je concentratie. Ze maken je dus ook slimmer. Des te meer reden om je huis er vol mee te zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *