Je huis verbouwen, drie zaken om rekening mee te houden

Bij een verbouwing in huis komt veel kijken. Of het nu gaat om de financiering van de verbouwing, het verduurzamen of het onderhoud. Wanneer je aan de slag gaat met een goede voorbereiding loopt alles direct een stuk soepeler. Vaak heb je al in je hoofd wat je zou willen verbouwen, hoe het huis eruit zou moeten zien en op welke vlakken je binnen huis wil gaan verduurzamen. Maar ga je dit allemaal zelf doen of huur je een professional in? In dit blog geven wij je drie zaken waar je rekening mee moet houden voor en tijdens een verbouwing.

De voorbereiding

Een verbouwing bestaat uit verschillende fases waarvan de voorbereidingsfase een belangrijke is. Het is verstandig om voor je verbouwing al een aantal zaken duidelijk te hebben. Heb je al jouw ideeën op papier gezet, de buren op de hoogte gebracht van de verbouwing en heb je een budget vastgesteld? Vergeet ook niet om jouw verzekering op de hoogte te stellen van de verbouwing. Omdat jij meer waarde gaat toevoegen aan jouw huis wordt je huis waarschijnlijk meer waard. Leg ook vast wat het gewenste eindresultaat is van de verbouwing. Wanneer je besluit om samen te werken met andere is het handig dat zij ook een beeld hebben van wat het eindresultaat moet worden. Voor de meeste verbouwingen heb je een omgevingsvergunning nodig. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een dakterras of het plaatsen van een aanbouw. Denk ook goed na over het budget van je verbouwing en houd rekening met vergeten kosten.

Benodigde producten

Wanneer je gaat verbouwen is het verstandig om de benodigde producten op voorraad te hebben. Sommige producten hebben namelijk een lange levertijd. Ga je bijvoorbeeld bezig met het aanbouwen van een extra ruimte en wil je in deze ruimte een eettafel of een bank hebben, dan is het handig deze tijdig te bestellen zodat je niet tien tot twintig weken hoeft te wachten op deze meubelen. Kies je ervoor om zonnepanelen te plaatsen, zorg dan dat je tijdig een advies aanvraagt zodat deze tegelijk met de verbouwing kunnen worden geplaatst. Wanneer je een badkamer gaat verbouwen is het verstandig om ook hier de benodigde artikelen voor in huis te hebben. Denk aan de tegels, een badkuip en een nieuw toilet. Wil je van tevoren inspiratie opdoen? Op internet kan je veel vinden en kom je de mooiste badkamers voorbij. Zelfs voor toilet inspiratie is er veel te vinden! Het inspiratie opdoen voor een verbouwing is een van de leukste dingen die er is, dus vergeet dit ook zeker niet vooraf te doen. Daarnaast helpt het je om twijfels tijdens het verbouwen te voorkomen.

Aan de slag 

Wanneer je thuis gaat verbouwen is het handig om een aantal dagen vrij te vragen van je werk. Bij een grote verbouwing heb je waarschijnlijk hulp nodig van buitenaf. Wanneer je dit aanvraagt is het verstandig om vrije momenten in je agenda te hebben dat je deze mensen kan ontvangen. Wanneer je professionals inhuurt nemen zei vaak eigen materiaal mee om mee aan de slag te kunnen. Wanneer je zelf het grootste gedeelte aanpakt moet je er wel voor zorgen dat je alle benodigde producten in huis hebt liggen. Dit scheelt je een hoop ritjes naar de bouwmarkt!

Foto door Maria Ovchinnikova

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *