natuurlijke kleuren

Je huis inrichten met natuurlijke kleuren

Wit is de meeste gebruikte kleur als we ons huis inrichten. Wit is veilig maar bij een overmatig gebruik kan je interieur aanvoelen als een ziekenhuis. Gelukkig kan je nog steeds kiezen voor een veilig kleur en toch meer sfeer aanbrengen in je interieur. Maak gebruik van natuurlijke kleuren.

Natuurlijke kleuren brengen ons terug naar de natuur. Ecru doet ons denken aan de de bomen in het bos. En lichtblauw doet ons denken aan de lucht. Natuurlijke kleuren geven ons daarom rust. Ze geven ons herinneringen aan het buiten zijn, aan het genieten van je hond in het bos of met je gezin op het strand. Daarbij komen natuurlijk kleuren niet op je “af”. Verf een muur geel of paars en zodra je die ruimte binnenkomt zal deze muur het 1e zijn wat je ziet. Dat heb je met natuurlijk kleuren niet. Ook vormen deze kleuren een goede basis. Bij ecru kan je meerdere andere “harde” kleuren toevoegen. Denk hierbij aan het toevoegen van oranje kussens of een plaid in het donkerblauw.

Natuurlijke materialen

Bij natuurlijke kleuren passen heel goed meubels in natuurlijke materialen. Een mooie houten kast of tafel mag niet ontbreken in dit sfeertje. Om de tafel kan je rotan of leren stoelen zetten. Of ga voor een Eames stoel in de natuurlijke kleur olijfgroen. Ga voor een leren bank. Door te kiezen voor natuurlijke materialen bespaar je het milieu en kies je voor duurzaamheid.

Op de vloer kan je een mooie PVC vloer leggen of kies voor natuursteen. En natuurlijk mogen een paar grote planten niet ontbreken. 

En stoffen als wol of vilt zijn ook perfect aanvullingen voor een natuurlijk interieur. Kies een mooie bolletjeskleed van bijvoorbeeld Sukhi.

vloerkleed bolletjes

Kleurcombinaties natuurlijke kleuren:

Om je nog meer te inspireren heb ik een paar prachtige moodboards met natuurlijke kleuren voor je opgezocht. Zoals je ziet is er erg veel mogelijk. En wees niet bang, toon lef en combineer. Ga niet voor 1 kleur maar maak een lambrisering. Verf de schouw in een andere kleur of maak een baan op de muur. Of verf een houten kast in een contrasterende kleur. Als je combineert zorg dat de kleuren elkaar nog meer versterken.

natuurlijke kleuren

kleurenpallet natuur groen

kleurenpallet natuur blauw

Ik ben erg benieuwd welke kleur jij durft toe te voegen in je witte interieur.

Verkoopadressen collage:

Vloer: MFLOR
Verf: Flexa
Steen behang: Behangwereld
Groene stoel: Furnaround
Eetkamer: Kwantum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *