Je eigen huis schilderen, goed idee of niet?

Het zijn de ideale temperaturen voor het verven van je eigen huis. Het is nog niet te warm en dus comfortabel om lekker in het zonnetje te staan. Maar ga je dit zelf doen of laat je je huis verven?

Zelf je huis verven

De voordelen van zelf je huis verven zijn veelal de kosten die je bespaard. Je betaald namelijk geen vakmanschapsuren. De enige kosten die je hebt zijn de kosten voor je materiaal zoals verf en een rolsteiger van Steigerkopen.nl. Want als jezelf je huis gaat verven moet je wel zorgen dat het op een veilige manier gebeurd. En met een ladder je woning schilderen kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Met een steiger sta je steviger en werk je sneller.

Een ander voordeel van zelf je huis verven is de mogelijkheid om het in je eigen tempo te doen. Elke keer als je een uurtje tijd over hebt kan je er voor kiezen om een deel van je huis te verven. Je moet er wel rekening mee houden dat ook schuren en het behandelen van het hout tijd kost. En als je het kozijn geschuurd heb zul je toch echt het raam moeten gaan verven en kan je niet nog even een paar weken wachten.

Schilder inhuren

Een schilder inhuren kost misschien wel geld maar het bespaart jou tijd en energie. Terwijl de schilder buiten hard aan het werk is kan jij hele andere dingen doen. Nadeel is wel dat een schilder inhuren een aanslag kan zijn op je budget. Daarin tegen kunnen zij het toch vaak beter als wijzelf waarmee we weer geld besparen want als we het zelf doen is het hoogstwaarschijnlijk dat het binnen kort tijd weer moet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *