moderne woning

Jaren 70 pand wordt stoere moderne woning

Intersteel draagt bij aan eigentijds, krachtig interieur

De unieke locatie gaf de doorslag bij de aankoop van een pand uit de jaren 70. Voor het moderniseren van de woning benaderden de nieuwe eigenaren John Kerssens van Kerssens De Ruiter Architecten uit Alkmaar. Hun wens: een huis met zowel binnen als buiten een stoere, eigentijdse uitstraling. Met zijn strakke, industriële vormgeving bleek het deurbeslag van Arjan Moors, ontworpen in opdracht van Intersteel, naadloos te passen in het tijdloze interieurontwerp van de architect.

Strak en modern
Voor een krachtige en moderne uitstraling aan de buitenkant werden oude elementen, waaronder het houten hekwerk en de luifels, vervangen door strak staal en glas. Een nieuw kleurschema zorgde voor de finishing touch. Voor het interieur waren aansluiting met de tuin alsmede  verbinding van de afgesloten keuken, eetkamer en zitkuilwoonkamer een wens. Het eerste werd gerealiseerd door de zijgevel van de eetkamer en tuin geheel uit te bouwen. De uitbreiding werd daarbij voorzien van volglazen schuifpuien. De aanleg van een nieuwe trap, keuken en hedendaagse vloeren in combinatie met maatwerkmeubels in eiken en zwart staal benadrukken de strakke stoere sfeer in de hele woning en verbinden tevens de verschillende ruimtes tot een geheel. Het moderne zwarte deurbeslag van Arjan Moors past uitstekend bij alle gebruikte materialen en maakt de eigentijdse sfeer in alle ruimtes voelbaar.

Maarten ter Horst, Project Adviser bij Intersteel: ”Vanuit de keuze voor zwarte interieuraccenten, zoals de zwarte stalen balken, in combinatie met het witte interieur hebben wij als finishing touch, voor het deurbeslag, de serie Arjan Moors No. 1 geadviseerd. De strakke en industriële uitstraling van dit beslag past naadloos in het tijdloze interieurconcept binnen dit project. De combinatie van geborsteld roestvast staal en zwarte epoxycoating geeft het interieur een extra aandachtspunt.“

Over Arjan Moors
Arjan Moors is een professional die zijn sporen in de (design) meubelindustrie heeft verdiend. Arjan haalt zijn energie en inspiratie uit de eenvoud van het alledaagse. De kunst van het weglaten,zo zou het Japans minimalisme, waar kruk no. 1 op is geïnspireerd, het best omschreven kunnen worden. ‘Less is Moors’. Kenmerkend daarbij zijn de drie sneden om de kruk af te maken. De kruk is uitgevoerd in massief rvs en daarna geborsteld en gedeeltelijk voorzien van een matzwarte coating.

Over Intersteel
Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer ondersteunend aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.intersteel.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *