energiebesparing

Inzicht in energieverbruik én persoonlijk advies over besparingen

Afgelopen week maakte energieleverancier E.ON bekend zich volledig te willen gaan toeleggen op duurzame alternatieven. Dit nieuwe beleid ligt geheel in lijn met de nieuwe dienst die E.ON vanaf vandaag aanbiedt: de E.ON EnergieAssistent. Real time inzicht in persoonlijk energieverbruik is al langer mogelijk, maar Europa’s grootste energieleverancier gaat met de introductie van de E.ON EnergieAssistent nóg een stap verder. Vanaf vandaag krijg je als consument proactieve berichten, op elk moment van de dag en waar je ook bent. Per ongeluk die ene lamp aan laten staan of de TV op stand-by; de onverwachte hulp van E.ON geeft besparingsinzichten waarmee huishoudens al snel 10%* besparen op hun energieverbruik.

Proactief advies
Uit het grote jaarlijkse Energiebespaaronderzoek van E.ON blijkt dat vrijwel iedereen in Nederland van zichzelf vindt dat hij in zekere mate energiebewust leeft. Toch wordt er in elk huishouden iedere dag ongemerkt veel energie verspild. Inzicht in verbruik en het voorkomen van onverwachte verrassingen op de energierekening is daarom essentieel voor vele Nederlanders. E.ON’s EnergieAssistent signaleert wanneer er iets loos lijkt te zijn met een van de huishoudelijke apparaten en stuurt dan een persoonlijk bericht naar je smartphone. Via de app of de computer kun je vervolgens (op afstand) desgewenst maatregelen nemen en direct resultaat zien van acties.

Slimme aansluiting
De E.ON EnergieAssistent gebruikt een zogeheten ‘basisstation’ of gateway, een ‘slimme stekker’ en een ‘slimme thermostaat’. Alle producten binnenshuis zijn aan te sluiten en direct -of via WiFi- te verbinden op de router. Via de app op je smartphone of tablet kun je eenvoudig inzicht te krijgen in je totale energieverbruik, maar is het ook mogelijk het verbruik per apparaat te controleren.

Zicht op zon
Buitenshuis is de EnergieAssistent ook aan te sluiten op de zonnepanelen om een real time weergave van de opwekking van zonne-energie te monitoren. E.ON geeft op deze manier inzicht in het verbruik per specifieke periode en de mogelijkheid tot het vergelijken van de opwekking. De E.ON EnergieAssistent is eenvoudig per telefoon of online te bestellen bij E.ON en gemakkelijk zelf te installeren, voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Een maandelijks abonnement is al verkrijgbaar voor €14,50 of in combinatie met een energiecontract bij E.ON. Zie voor meer informatie: eon.nl/assistent.

Innovatieve projecten
“Als energieleverancier streeft E.ON er naar, samen met de consument, besparingen op energieverbruik te realiseren. Daarom introduceert E.ON innovatieve projecten in samenwerking met de consument op het gebied van gebruiksmonitoring, inzicht en het zelf opwekken van energie. De E.ON EnergieAssistent is hiervan het meest recente technologische hoogstandje dat consumenten sterk zal helpen controle op het energieverbruik te krijgen en daarmee beeld te hebben op besparingen. Klanten nemen nu echt de regie in eigen hand.” aldus Roel Meijerink, Sales Director, van E.ON Benelux.

* Bron: DNV-GL (KEMA)

Over E.ON
E.ON Benelux is onderdeel van een van de grootste private energiebedrijven ter wereld, E.ON SE. Het bedrijf telt meer dan 26 miljoen klanten in 30 landen. E.ON heeft meer dan 60.000 medewerkers en rapporteerde over 2013 een omzet van ruim € 122 miljard.

E.ON Benelux produceert en levert elektriciteit, warmte en gas aan particuliere klanten en is in Nederland een van de grootste energieleveranciers voor de zakelijke markt. Het bedrijf heeft circa 1700 MW opgesteld vermogen in Zuid-Holland, met name op de Maasvlakte. Op die lokatie is ook een nieuwe 1100MW centrale in aanbouw. Tevens heeft E.ON Benelux centrales in België met een opgesteld vermogen van circa 940 MW in Vilvoorde en Langerlo (Genk). In deze markt zijn we actief in het zakelijke segment. Bij E.ON Benelux werken circa 800 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.

E.ON SE is een van de grootste private energiebedrijven ter wereld. Het bedrijf telt meer dan 26 miljoen klanten in 30 landen. E.ON heeft meer dan 60.000 medewerkers en rapporteerde over 2013 een omzet van ruim € 122 miljard. E.ON produceert en levert in de Benelux elektriciteit, warmte en gas aan particuliere klanten en is in Nederland een van de grootste energieleveranciers voor de zakelijke markt. Het bedrijf heeft circa 1700 MW opgesteld vermogen in Zuid-Holland, met name op de Maasvlakte. Op die lokatie is ook een nieuwe 1100MW centrale in aanbouw. Tevens heeft E.ON centrales in België met een opgesteld vermogen van circa 940 MW in Vilvoorde en Langerlo (Genk). In deze markt zijn we actief in het zakelijke segment. Bij E.ON werken in de Benelux circa 800 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *