intex zwembad

Intex zwembad is de ideale oplossing voor in de tuin

Pootjebaden met een goed boek na een lange werkdag. Een zwembad in je eigen tuin zorgt voor het ultieme vakantiegevoel en daarvoor hoef je niet eens op vakantie! Door een eigen zwembad in je tuin te installeren, kun je genieten van een frisse ochtendduik en hoef je niet eens naar het buitenzwembad in de buurt. Dat niet alleen, ook de kinderen zullen hier zomers veel pret aan beleven. We begrijpen dat je misschien niet het budget en de ruimte hebt om een zwembad in je tuin te graven, maar daarvoor zijn er ook vele andere handige opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Intex zwembad, een opzet zwembad in je eigen tuin. En nee, dit is geen opblaas zwembad die na een week of 2 alweer lek is. Maar wat is dan wel een Intex zwembad? We vertellen het je hieronder!

Wat is een Intex zwembad?

Zoals je hierboven al kort heb kunnen lezen is een Intex zwembad dus een opzet zwembad voor in je eigen tuin. Door de jaren heeft  Intex zich bewezen als marktleider omdat ze kwalitatief goede zwembaden leveren die beschikken over een sterke zwembadliner (wand van het zwembad) die gemaakt worden van PVC-materiaal. Dit materiaal is sterk en krasbestendig. Doordat deze zwembaden een goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben kan iedereen op een laagdrempelige manier een prachtig zwembad in de tuin installeren. Zo zijn deze zwembaden eenvoudig op te zetten, maar ook weer af te breken. Je kunt het zwembad met een zeil afdekken waardoor er geen vuil in komt en zo blijft ook het water op een betere temperatuur.

Deze soorten Intex zwembaden zijn er

De Intex zwembaden zijn mede populair geworden omdat er veel verschillende soorten te vinden zijn. Een Intex zwembad zet je binnen no time op en wanneer het zomerseizoen weer ten einde is kun je deze gemakkelijk in de garage opbergen. Intex zwembaden worden gemaakt van PVC wat goed bestand is tegen chloor. Hierin zijn twee soorten te onderscheiden, namelijk met een opblaasbare rand en zwembaden met een metalen frame. Vaak wordt er gekozen voor het zwembad met een opblaasbare rand en gelukkig zijn deze in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Wanneer je kiest voor een Intex zwembad met een frame, dan zijn er ook verschillende opties beschikbaar die ondersteuning bieden aan het zwembad. Zo hoef je je geen zorgen te maken en kun je heerlijk genieten van je eigen zwembad in de tuin.

Intex zwembad: zo moet je het onderhouden

Het onderhoud van een Intex zwembad bestaat vooral uit het onderhouden van de waterkwaliteit en het verwijderen van vuil zoals takjes, bladeren en zand. Wanneer je het water van het zwembad goed onderhoudt, dan hoef je het niet te vervangen tijdens het seizoen. Belangrijk om het water goed te blijven filteren en de juiste chemicaliën toe te voegen. Je zult hierbij wel af en toe wat water moeten toevoegen omdat er altijd een bepaalde hoeveelheid verdampt in de zon.  De bodem en wand van het zwembad kun je schoonmaken door een zwembadstofzuiger te gebruiken, maar je kunt hierbij ook gebruik maken van een zwembadborstel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *