Internet aansluiten

Internet aansluiten

Wanneer je internet aanvraagt krijg je ook een internetaansluiting. In de meeste huizen komt de internetaansluiting binnen in de meterkast. Daar wordt dan ook het modem gehangen. Maar waar plaats je de router en hoe verbind je die dan met het modem? Als je een router gaat plaatsen zorg er dan voor dat deze op de goede plek in je huis wordt geplaatst. Hoe strategischer de plaats in je huis hoe beter de verbinding zal zijn. Goede plaatsen in huis voor een router zijn bijvoorbeeld de woonkamer of net bovenaan de trap op de eerste verdieping. Bedenk wel dat je een netwerkkabel nodig hebt om het modem en de router met elkaar te verbinden. Voor je dus je huis gaat inrichten is het verstandig om deze netwerkkabel al geplaatst te hebben want anders is de kabel altijd zichtbaar. Wel bestaat de mogelijkheid om een netwerkkabel weg te werken met een holle plint of kabelgoot. Net wat het mooiste staat in jouw interieur. 

Een modem en router bij internet gebruik op meerdere apparaten

Voor een internetverbinding heb je minimaal een modem nodig. Gebruik een router als je meer dan één apparaat met het internet wil verbinden. Tegenwoordig zijn er speciale apparaten waarbij het apparaat dat je krijgt, modem en router in één zijn. Dit soort apparaten worden geleverd door de meeste internet providers. Voor de meeste huishoudens is zo’n twee in één modem voldoende. Wanneer je met veel personen internet, veel streamt, online gamet of films download valt dat echter nog te bezien. 

Bij veel apparaten gebruikt door meerdere personen toch een router plaatsen

Je vind in veel huishoudens tegenwoordig steeds meer apparaten die met wifi zijn verbonden. Denk hierbij aan:

·         Smart-tv

·         Tablet

·         Laptop

·         Smartphone

·         Stofzuig- of maairobot

·         Camerasysteem

·         Automatische verlichting, gordijnen sluiten of cv aanzetten

Hierdoor kan de snelheid van internet trager worden of het bereik wordt slechter. Want hoe meer apparaten er worden aangesloten op wifi hoe meer de modem moet nadenken. In dat geval is een router ook aan te bevelen.

Internet via glasvezel is een stuk sneller

Het glasvezelnetwerk breidt zich steeds sneller uit. Een glasvezelkabel bestaat uit een hele bundel glasvezelkabels die zo dun zijn als een draad. Het versturen van informatie via een glasvezelkabel gebeurt met laserlicht. Dit licht wordt heel snel aan- en uitgeschakeld, hoe sneller dat gaat, hoe meer informatie verstuurd kan worden. Voor het omzetten van deze lichtsignalen heb je een speciaal modem nodig. Deze scheidt het signaal van televisie, internet en bellen. Je kunt via een glasvezelverbinding internet, televisie en telefonie ontvangen. Wil je weten of jij ook al gebruik kunt maken van supersnel internet via glasvezel dan kun je een glasvezel check doen via jouw postcode en huisnummer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.