Interieurtrend: Green it up!

Groen is het helemaal dit jaar. Van mosgroen tot legergroen of van mintgroen tot limoengroen, het kan en mag allemaal! Groen staat bekend als een rustgevende kleur. Dit komt omdat we de kleur groen vaak koppelen aan de natuur. Maar, naast de natuur associëren we de kleur groen (vaak onbewust) aan een heel veel andere dingen zoals: harmonie, vrede, zekerheid, zomer, start en passiviteit.

interieurtrend

Groen kun je in elke ruimte van je huis toepassen, op wat voor manier dan ook. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een gewaagde mintgroene muur. In combinatie met witte of houten meubels en woonaccessoires zorgt de kleur groen zo voor een oase van rust. Het Dressoir Topix is een voorbeeld van een meubel dat goed combineert met een groene muur.

interieurtrend groen

Hou je het liever subtiel dan kan dat ook door middel van vloerkleden, kandelaars, manden, bloempotten en kussens. Wat natuurlijk ook super groen is, zijn planten! Dit kun je ook overal toepassen in je interieur. Planten werken lucht zuiverend én zijn fijne sfeermakers!

vloerkleed turquoise

Groen zien we als een natuurlijke kleur en daarom noemen we het een natuurlijke tint. Je kunt dit heel mooi combineren met natuurlijke elementen zoals bijvoorbeeld hout of natuursteen. Kijk naar je interieur en bedenk bij jezelf hoe de ruimte echt tot zijn recht gaat komen.

Groen heeft van zichzelf een koele uitstraling. Als je warmte in je huis wilt creëren kun je er het beste warmere kleur aan toevoegen, zoals bruin bijvoorbeeld. Bij de Hanglamp Katie zijn groen en bruin op een leuke manier verwerkt. Als je juist wat meer de frisse en koele uitstraling wilt, kun je het combineren met bijvoorbeeld blauw. TIP: de Denim Drift kleur is een goede combi met groen!

Alle meubels en woonaccessoires uit dit artikel zijn te vinden op Trendymeubels.nl.

2 thoughts on “Interieurtrend: Green it up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *