Interieur advies geven

Interieur advies geven

Als mensen mijn bedrijfsnaam horen denken ze vaak dat ik interieur advies geef. De reclame op mijn auto doet daar blijkbaar nog meer aan denken want er wordt vaak gevraagd of ik advies kan geven bij het inrichten van een kapsalon of een lichtplan kan maken.

Ik kan heel goed mensen vertellen wat goed bij ze past of met welke materialen ze hun bedrijfsruimte kunnen inrichten maar ik kan het niet zichtbaar maken. Ik kan het wel zichtbaar maken maar dan op de ouderwetse manier, door een moodboard te maken met papier en plaatjes uit tijdschriften. En dat is natuurlijk niet meer van deze tijd.

Online moodboard maken

Gelukkig zijn er bedrijven die dit begrijpen en de mogelijkheid geven om een online moodboard te maken. Satelliet Meubelen biedt deze mogelijkheid. Satelliet is een bedrijf welke gespecialiseerd is in het inrichten van bedrijfsruimtes. Kantoren, horeca maar ook zorg – en onderwijsinstellingen zullen prima slagen bij Satelliet.

Ik heb deze functie van Satelliet uitgeprobeerd. Ik geef zelf geen advies zoals bijvoorbeeld een styliste doet dus ik heb het moodboard uitgeprobeerd met een persoonlijk doel. Ik heb het board gebruikt om een voorbeeld te maken voor ons terras. Deze staat namelijk in de planning om binnenkort aangepast te worden.

Werken met het moodboard

Je kan erg makkelijk een inlog aanmaken. Eigenlijk kan je binnen 1 minuut al aan de slag. Na het aanmaken van een account kan je gaan rondkijken in het grote aanbod wat Satelliet je aanbiedt. Stoelen, banken en tafels in verschillende vormen, kleuren en materialen. En niet alleen voor binnen ook voor buiten hebben ze een grote collectie. Zo kan je ook leuk een terrasvoorbeeld maken.

Mijn eigen moodboard had ik eigenlijk binnen een kwartier gemaakt. Eerst heb ik artikelen uitgekozen welke ik in mijn terras zou willen hebben, wat nog best moeilijk was want ze hebben echt een groot assortiment. Wij hebben redelijk vaak visite dus ik heb gekozen om meerdere zitjes te maken. En met de artikelen van Satelliet is dat ook zeker mogelijk. Naast de artikelen kan je ook de sfeerfoto’s toevoegen. Zo heb je al snel een mooi beeld van jouw toekomstig project.

Inspiratie

Naast het moodboard kan je erg veel inspiratie op de website van Satelliet vinden. Er staan veel foto’s van al afgeronde projecten op maar ook erg veel inspirerende video’s. Persoonlijk vond ik de film van Intratuin inspirerend en erg leuk om te zien hoe men samen met Satelliet tot een prachtig resultaat is gekomen.

In mijn video laat ik je naast dit artikel nogmaals zien hoe makkelijk het is om met het moodboard te werken. En wil je zien hoe mijn moodboard is geworden? Je kan hem hier bewonderen: Moodboard Interieur Inspiratie 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *