Inspiratie voor een zomerse slaapkamer

Een luchtig zomerdekbed, vrolijke dekbedovertrekken en klamboes tegen de muggen. De temperaturen stijgen dus het wordt tijd om jouw slaapkamer weer zomerproof te maken. Een likje verf, een andere indeling of nieuwe accessoires, het is allemaal mogelijk!

Wakker worden met het zonnetje op je gezicht

De dagen duren langer en de zon komt eerder op. Wat is er lekkerder dan wakker worden met het zonnetje dat door het raam naar binnen schijnt? In de zomer is het fijn om jouw bed lekker voor het raam te zetten. Vervang de donkere gordijnen voor lichte gordijnen of gordijnen in een pasteltint en je hele kamer wordt lekker licht. Zo wordt je op een natuurlijke manier gewekt en stap jij nooit meer met het verkeerde been uit bed.

Wil je het licht toch iets temperen plaats dan raamfolie. Hierdoor creëer je een echt laag om het licht tegen te houden. Je kan raamfolie kopen in allerlei kleuren en designs zodat er altijd eentje is die bij je slaapkamer past.

bed pastel

Fleurige dekbedovertrekken vs. stoere dekbedovertrekken
Een nieuw dekbedovertrek is de perfecte manier om je slaapkamer op te fleuren. Kies voor een bloemig dekbedovertrek in vrolijke kleuren. De bloemetjes toveren ‘s ochtends meteen een glimlach op jouw gezicht en zorgen ervoor dat jouw slaapkamer er zomers uit ziet. Hou je niet van bloemetjes? Kies dan voor een dekbedovertrek met een stoere grafische print. Moderne vormen, lijnen, sterren of vrolijke kleurvlakken. Een grafisch dekbedovertrek geeft uw kamer een stijlvolle uitstraling.

bloemenovertrek

Kleur bekennen
Voeg een beetje extra kleur toe aan jouw slaapkamer. Dit kan je gemakkelijk doen door middel van een gekleurde muur of gekleurde sierkussens. Liever niet aan de slag met verf? Kies dan voor een kleuraccent in je accessoires. Een vrolijke vaas, kleurrijke bloemen of een mooie sprei. Kleuren waarmee je deze zomer echt de show steelt zijn okergeel, blauw en roze. Wil je liever minder opvallende kleuren gebruiken? Kies dan voor mooie pasteltinten of voor natuurlijke tinten. 

zomerse slaapkamer

Perfecte planten
Met een paar mooie planten maak je jouw slaapkamer helemaal compleet. Daarnaast bevorderen de planten een goede nachtrust. Kies bijvoorbeeld voor een palm kamerplant of een bananenplant voor een tropische uitstraling. Daarnaast zorgen een aloë vera plant of sanseveria voor extra zuurstof in de slaapkamer. Hou je meer van bloemen? Een orchidee staat ook prachtig in de slaapkamer. Planten geven uw slaapkamer een botanische, tropische of natuurlijke uitstraling en zijn een echte toevoeging aan uw interieur.

Kortom, ga voor de zomer dus lekker aan de slag met jouw slaapkamer zodat deze een frisse uitstraling krijgt. Een make-over in de vorm van nieuwe accessoires, een nieuwe indeling, leuke planten of zelfs een likje verf, als het om een zomerse slaapkamer gaat is alles mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *