garagedeur

Inspiratie voor een nieuwe garagedeur

Zoals jullie weten staat onze woning sinds juli te koop. Afgelopen weekend hadden we twee bezichtigingen en vanuit een van die bezichtiging komen veel vragen. Hoeveel betalen we aan energiekosten, aan gemeentebelasting enz. Maar ook de vraag hoe oud is de garagedeur?

Ik weet nog goed toen we hier kwamen wonen dat er een oude garagedeur in de garage zat. Zo een die je met een touwtje omhoog moest trekken. De deur was van ijzer en was dan ook best zwaar om open en dicht te doen. En dat moesten we best vaak doen. Onze schuur is 8 bij 4 meter en die hebben we de 1e weken helemaal vol gelegd met oude materialen die we uit het huis hebben gehaald. Onze vorige bewoner was dol op hout en dat met name om alles met kleine houtjes aan elkaar te verbinden. Wij hebben alles gerenoveerd. Eigenlijk is alleen de vloer en het plafond in de huiskamer niet vervangen maar van de rest is alles vervangen.

Toen we klaar waren met binnen verbouwen was een van de 1e dingen die we wilde vervangen de garagedeur. Door het vele gebruik was hij toch was onstabiel geworden. We waren soms echt bang dat bij naar beneden zou komen te vallen. 

Zoektocht garagedeur

Ik vond het nog best moeilijk om een goede deur uit te kiezen. Je hebt zoveel keuzes in roldeuren. Aan de zijkant van onze schuur zit een deur en om die reden hebben wij er toen voor gekozen om geen losse deur in de garagedeur te plaatsen. Achteraf had ik daar wel een beetje spijt van want de deur aan de zijkant gebruiken we niet en nu moeten we elke keer als we iets uit de garage willen pakken de hele deur open. Dat is eigenlijk het enige waar ik spijt van heb.

Ik ben zo blij dat met een druk op de knop ik de deur vanuit het huis kan openen. Daarbij is de deur een stuk makkelijker in onderhoud dan de vorige deur. En ook past deze deur beter bij de stijl van ons huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *