thuiskantoor

Inspiratie voor de inrichting van je thuiskantoor

Je hebt ondertussen al een paar maanden thuis gewerkt, en hiervoor een prima plek opgezet. De bureaustoel is functioneel, het bureau staat op de goede hoogte en je hebt een praktische lamp neergezet. Het werkt allemaal, maar het ziet er niet zo stijlvol uit. Het is verder geen inspirerende ruimte geworden.

Want hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat, net als de rest van je huis, ook je thuiswerkplek er smaakvol en modieus uitziet, dat het een plek is waar je graag bent? Hier geven we je inspiratie tips voor een stijlvol interieur van je thuiskantoor.

Begin met de bureaustoel

Het belangrijkste meubelstuk in een thuiskantoor, of welk kantoor dan ook, is de bureaustoel. Zeker als je elke dag veel tijd achter je scherm doorbrengt, dan wil je even tijd besteden aan het zorgvuldig bekijken van de verschillende bureaustoelen die er te verkrijgen zijn. Heb je een mooi, maar ook ergonomisch verantwoord exemplaar gevonden, dan stijl je de rest van de ruimte eromheen.

Ga hierbij vooral uit van de kleur van de stoel. Bureaustoelen komen gelukkig vaak in meerdere kleuren, dus je kunt hier de tint kiezen die jouw persoonlijk het meeste bevalt.

Kleur in de ruimte

Vervolgens ga je naar het grotere plaatje kijken. Ga je voor neutraal wit of grijs op de muren, of kies je juist een kleur die activeert, zoals rood, of een kleur die rust en concentratie bevorderd, zoals blauw? Zeker wanneer je de rest van het interieur in het kantoor simpel gaat houden, wat vaak wel wordt aangeraden voor een productieve werkplek, dan is een lik kleur op de muur een mooie eyecatcher.

De gekozen tint kun je vervolgens met accenten in de rest van de ruimte laten terugkomen. Wat er verder in de kamer komt te staan, hangt grotendeels af van de functie.

Functie voor vorm

Werk je vooral online, dan zul je weinig behoefte hebben aan flinke kasten of planken voor opslag. Het kan wel een leuk idee zijn om een boekenkast neer te zetten, met inspirerende naslagwerken of studieboeken. Heb je meer ruimte nodig voor bijvoorbeeld mappen en folders? Zorg ervoor dat je een kast neemt die af te sluiten is. Zo zit je niet tegen de rommelige voorkanten te kijken en creëer je een rustiger geheel.

Foto bron Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *