In één keer de droomkeuken…

In één keer de droomkeuken…

Mevrouw Zaaijer uit Lienden, getrouwd en moeder van twee kinderen, had altijd al als wens om een ruime keuken te hebben. In haar oude keuken had ze weinig werkoppervlak. Bovendien was de keuken niet zo ruim en gezellig als ze wel wilde. Daarom besloot ze met haar man om de keukenruimte uit te breiden. Het resultaat is overweldigend. Mevrouw Zaaijer: “Ik  viel gelijk voor deze keuken.”

“We hadden een hele kleine keuken”, beschrijft mevrouw Zaaijer de oude situatie. “We zaten daar met z’n vieren om de tafel en dat paste net. Omdat ik graag voor meer mensen kook en het een feestje vind om met eten bezig te zijn, wilde ik meer werkruimte. Daarom heb ik met mijn man gekeken naar de manieren om de keuken uit te breiden. Daarna hebben we een aannemer gebeld om de mogelijkheden te bespreken. We hebben toen besloten om het huis aan de achterkant over de hele breedte uit te bouwen.”

Licht opgestoken

Hoewel het bestaande keukenblok niet perse vernieuwd hoefde te worden, vonden meneer en mevrouw Zaaijer wel dat hij aan vervanging toe was. Daarom gingen ze op zoek naar iets anders.

Dat was niet zo eenvoudig, vertelt mevrouw Zaaijer: “Doordat we een hele brede aanbouw kregen, ontstonden er opeens heel veel mogelijkheden. We wisten echter niet goed wat we wilden, dus hebben we hier en daar ons licht opgestoken. ”

Nieuwe keukenopstelling

Nadat meneer en mevrouw Zaaijer zich georiënteerd hadden, gingen ze op zoek naar een keukenzaak. Dankzij de voorkennis die ze bezaten, verliep het uitzoeken van een nieuwe keuken vlekkeloos. Mevrouw Zaaijer: “We zijn op een vrijdagavond naar de keukenzaak gegaan en hebben diezelfde avond nog een keuken gekocht bij DB Keukens.” Lachend: “We waren om 1 uur ’s nachts klaar, maar toen was ook echt alles voor elkaar. Bij binnenkomst zagen we een keuken in twee kleuren. Later zagen we ook nog een keuken met een soort linnenstructuur in de deurtjes. We hebben toen voor een combinatie van de twee kleuren en de linnenstructuur gekozen. Ik viel daar gelijk voor.”

Langwerpige kookplaat

Bij veel mensen tegen wie mevrouw Zaaijer haar enthousiaste verhaal doet, is de interesse meteen gewekt. Ze legt dan ook uit welke keuken ze uitzocht en waarom die aan haar wensen en eisen voldoet. Mevrouw Zaaijer: “Onze nieuwe keuken heeft lichte bovenkastjes en een donkere onderbouw. Het keukenblok biedt zoveel ruimte dat ik alles in de keuken kwijt kan.”

Vol enthousiasme vervolgt mevrouw Zaaijer haar beschrijving: “Door de verbouwing zijn onze woonkamer en keuken ruim drie meter langer geworden. Daardoor konden we een hele grote eethoek realiseren. Midden in de keukenruimte staat nu een kookeiland met aan de ene kant een langwerpige inductiekookplaat en aan de andere kant een eet- en zitgedeelte. De inductiekookplaat is wel bijzonder, want door de afmetingen zet je alle pannen naast elkaar. Dat komt niet veel voor!”

Kunststof werkblad

Mevrouw Zaaijer vertelt eerlijk dat niet alle wensen gerealiseerd konden worden: “Ik wilde eerst een stenen blad, want ik dacht dat ik dan kon doen wat ik maar wilde. Dat bleek echter niet het geval te zijn en daarom hebben we uiteindelijk gekozen voor een kunststof werkblad met een speciale randafwerking. Het werkblad heeft  de uitstraling van natuursteen. Veel mensen die hier binnenkomen denken dan ook dat het wél van steen is.”

Over de installatie van de keuken is mevrouw Zaaijer heel tevreden: “We kochten onze keuken bij Avanti Keukens in Kesteren (onderdeel van DB KeukenGroep). We zijn daar heel goed geholpen: het personeel dacht goed mee en kwam met verschillende goede ideeën. Bovendien was er een leuke actie voor een XL-vaatwasser van ATAG. Hoewel dat niet vanzelfsprekend is, heb ik er een lade onder laten plaatsen, zodat ik niet hoef te bukken bij het in- en uitruimen. Dat is zó’n aanrader! Ik heb er nog elke dag plezier van!”

binnenkijker keuken binnenkijker keuken binnenkijker keuken binnenkijker keuken binnenkijker keuken binnenkijker keuken binnenkijker keuken binnenkijker keuken

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *