In de ban van het WK: mondiale sfeer in je interieur

In de ban van het WK: mondiale sfeer in je interieur
Of je nu wel of niet van voetbal houdt, het WK verbroedert. Supporters van voetbalclubs die normaliter elkaars rivalen zijn, staan zij aan zij om in het café het Nederlands elftal gezamenlijk, schouder aan schouder, aan te moedigen. Uruguay was in 1930 gastheer van het eerste officiële Wereldkampioenschap Voetbal en kreeg dit gastheerschap toegewezen om te vieren dat het land honderd jaar bestond. In dat jaar deden slechts 13 landen mee. In 2014 doen maar liefst 32 landen mee aan het WK. Wil je een mondiale sfeer in je interieur toepassen? Laat je dan inspireren door mijn visie hierop.

mondiale sfeer in je interieur

De oude wereld bestond uit de continenten die in Europa bekend waren vóór de Europese ontdekkingen na 1492. Dit zijn Europa, Afrika en Azië. In de oude wereld had het getal zeven een magische betekenis, dat de totaliteit uitdrukte. Vandaar dat alles uit zeven moest bestaan: zeven planeten, zeven kleuren, zeven wetenschappen, zeven dagen in de week enzovoorts. De 7 kleuren waren de kleuren van de regenboog, namelijk rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Wanneer ik denk aan de oude wereld, denk ik meer aan kleuren in je interieur zoals roodbruin, goudgeel en klassiek groen.

wereldbol interieur

Door een muur te behangen met een oude landkaart creëer je een mondiale, klassieke uitstraling in je interieur. Met antieke accessoires zoals een globe, gestapelde boeken, oude (hut)koffers, een klok of een stolp, kun je prachtige ”stillevens” maken. Een stolp leent zich bij uitstek om bijzondere voorwerpen een mooi onderkomen te geven. Denk bijvoorbeeld aan een oude krant, een ganzenveer pen met inktpot, een kompas of bijvoorbeeld jouw jeugdherinneringen: rammelaar, bijtring, kinderbestek enzovoorts. Bij webshop Het Meihuys verkopen ze prachtige items, zoals mooie, verweerde oude boeken met leren kaft, oude hutkoffers, leren hoedendozen, klokken en nog veel meer.

Wil je een meer eigentijdse mondiale look geven aan je interieur, dan kan dat natuurlijk ook. Uitgangspunt is wederom een landkaart aan je muur, maar dan de moderne versie. De landkaart met landenteksten in de collage hieronder is te koop bij Notonthehighstreet. De wereldbol met verlichting heet Atmosphere Q Ball Connection en is ontworpen door twee gerenommeerde ontwerpers: Kent Andersen en Kristoffer Zeuthen.

wereldkaart interieur

Ook de kinderkamer kun je op leuke wijze werelds inrichten. Combineer de lichte kleuren van de accessoires zoals de hanglamp en poef met een pittige tegenkleur, bijvoorbeeld donkerrood. De opbergkisten zijn niet alleen stoer, maar ook praktisch en in diverse afmetingen verkrijgbaar. In de muursticker, die eveneens de lichte kleuren bevat zoals in de andere accessoires, is ook een tint donkerrood verwerkt. De sprei Explorer van Room Seven maakt de kinderkamer af.

wereldkaart kinderkamer

Zoals uit dit artikel blijkt, kan een mondiale look op veel manieren worden toegepast. Ben je wel geïnspireerd maar heb je geen idee hoe je jouw interieur een mondiale look kan geven? Het Dansende Huis Verkoopstyling inventariseert je woonwensen en vertaalt deze naar jouw interieur. Een intake is kosteloos en vrijblijvend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *