Houten tuinmeubelen onderhouden

Houten tuinmeubelen onderhouden

Nu het weer herfst wordt is het verstandig om alvast na te denken wat je met je houten tuinmeubelen gaat doen. Laat je ze de hele herfst en winter buiten staan? Of berg je ze op in de schuur, het tuinhuis onder een afdekzeil of onder een overkapping.

Houten tuinmeubelen hebben in vergelijking met andere soorten tuinmeubels vaker onderhoud nodig. Dat komt omdat hout sneller verkleurt of zelfs kan gaan rotten. Wij raden je aan om je houten tuinmeubelen, voordat de winter aanbrengt, nog een keer goed te onderhouden.

Hardhout of teakhouten tuinmeubelen

Veel houten tuinmeubelen zijn gemaakt van hardhout of teak. Teak bevat meer olie dan hardhout. Daarom is het ook lichter in gewicht dan hardhout. Het heeft ook ander onderhoud nodig. Het beste kan je beide soorten houten tuinmeubelen eerst reinigen met een zachte borstel. Maak een sopje met vloeibare (groene) zeep of een speciale houten tuinmeubel reiniger.

tuinmeubelen onderhouden

Tip! Reinig houten tuinmeubelen niet met de hogedrukreiniger

Na het schrobben van de tuinmeubels laat je deze ruim 24 uur goed drogen. Gebruik bij het schoonmaken van houten tuinmeubelen nooit een hogedrukreiniger. Dat lijkt makkelijk. Maar de harde straal kan het hout beschadigen.

Zijn de tuinmeubels goed opgedroogd? Behandel ze dan met een speciale beits of olie. Teakhouten tuinmeubelen behandel je met een speciale olie dat je aanbrengt met een doek of zachte kwast. Hardhout beits je het beste met een uv-bestendige beits of een doorzichtige lak.

tuinmeubelen onderhouden

Liever tuinmeubelen overdekt tijdens winter

Over het algemeen is wel aan te raden om houten tuinmeubelen tijdens de herfst en winter overdekt of in een schuur te plaatsen. Zorg ervoor dat de ruimte altijd goed geventileerd is. Laat je de tuinmeubelen toch buiten staan? Schaf dan een speciale afdekhoes aan. Zo kan je er straks in het voorjaar weer volop van genieten!

 

About Author

You May Also Like

Kwantum

Peeq

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *