houten meubels

Houten meubels

Houten meubels: zelf maken of online bestellen?

Doe-het-zelven is dankzij de vele klusprogramma’s en online DIY Youtube filmpjes en vlogs nog nooit zo populair geweest. Ook in het kader van recycling en hergebruik stropen veel mannen en vrouwen de mouwen op en gaan met hamer, spijkers en boren aan de slag om het hout van bijvoorbeeld het oude tuinhek een tweede leven te geven. Maar het zelf maken van houten meubels, dat is toch best wel een vak apart. Vooral als je met de leuke VidaXL kortingscodes de houten meubels gemakkelijk en voordelig online kan bestellen.

Hout is duur

Het is een feit dat goed hout dat duurzaam is gewonnen prijzig is. Daarom is steigerhout tegenwoordig zo populair. Steigerhout is goedkoop, omdat het eigenlijk afvalhout is uit de bouw. Het heeft daarom een onafgewerkt, robuust karakter. Als houtsoort laat het zich makkelijk vormen waardoor het fijn is om mee te werken. Het is zeer geschikt voor projecten binnen en buiten te gebruiken, omdat het hout tegen weersinvloeden en een stootje kan. Het enige nadeel is dat steigerhout niet altijd bij je interieur past. Wil je liever teak of eikenhout, dan wordt het prijskaartje voor het hout snel hoger. Het is niet altijd even gemakkelijk om mee te werken. Dan moet je wel een heel goede doe-het-zelver zijn om er een mooi resultaat uit te halen.

Simpel of design

Ben je een beetje doe-het-zelver met veel oog voor details en goede powertools, dan is het vast heel gemakkelijk om een kastje of mooie relaxstoel voor de tuin in elkaar te zetten. De onderdelen werk je perfect af en er ontstaat een mooi lijnenspel van je eigen designmeubelen. Ben je niet zo heel handig, maar kun je wel een beetje overweg met gereedschap, dan maak je simpele, prachtige houten meubels. En dankzij Youtube filmpjes is het soms extra gemakkelijk om zelf de mooiste houten meubels te maken.
Voordelen online bestellen

Wanneer je houten meubels online bestelt bij bijvoorbeeld VidaXL dan ben je verzekerd van hoge kwaliteit. De meubels zitten perfect in elkaar en dat tegen een zeer scherpe prijs. Bovendien vind je gegarandeerd de meubels voor zowel binnen als buiten die passen bij jouw stijl en interieur. Natuurlijk is zelf maken heel leuk, maar waarom zou je zelf aan de slag gaan als je deze meubels gemakkelijk in huis haalt tegen een scherpe prijs.
Gerecycled hout

De grootste reden om houten meubels zelf te maken, is vaak dat men gerecycled hout kan gebruiken. Zo krijgt een oud tuinhek of je favoriete houten tafel ineens een heel andere toekomst als kruk, tuintafeltje of kruidenrekje. Recycling is goed voor de natuur, dat weet iedereen. VidaXL werkt hier zeker graag aan mee en daarom vind je in de webshop van VidaXL ook veel meubels van gerecycled hout. Deze houten meubels hebben een prachtig karakter en passen gemakkelijk in je interieur.
Combineer online bestellen met zelf maken

Laat je inspireren in de webshop en koop een nieuwe tafel of prachtige tuinstoelen. En maak dan zelf van hout dat je zelf hebt nog een mooie wandplank of een plantenrek, zodat je zelf maken en online bestellen moeiteloos combineert. Want zeg nu zelf: dat is toch eigenlijk de perfecte combinatie.

Met vriendelijke groeten,

Jan Dijkstra

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *