Hoe kies je de beste bank voor jouw woonkamer?

Zitbanken komen in tal van stijlen, soorten bekleding en kleuren. Al deze elementen bepalen mee hoe je bank juist in haar omgeving zal passen. Waar men echter vaak minder op gefocust is maar wat even belangrijk of misschien zelfs nog belangrijker is, is de opstelling van de bank. Die bepaalt immers op de meest letterlijke manier hoe de bank zal passen in je woonkamer. Een bank die te veel of te weinig plaats in beslag neemt tegenover de ruimte waarin die staat, ziet er vanzelfsprekend niet mooi uit. Banken komen in allerlei maten en vormen, en in dit artikel willen we je wegwijs maken naar wat al de verschillende opties zijn en welke het meest ideaal zal zijn voor jouw leefruimte. Wordt het een bankstel, loungebank of toch een hoekbank?

Rechte banken

De meest simpele bankopstelling om in de ruimtelijke indeling van een kamer te verwerken is een recht bankstel. Dit is in het algemeen de meest compacte opstelling waarin je een bank kunt verkrijgen. Een rechte bank kun je zonder puzzelwerk midden tegen een muur, in een hoek of vrij in de ruimte plaatsen. De populairste rechte banken zijn 2 zits, 2.5 zits, en 3 zits banken, maar de meeste zitbanken zijn zonder probleem ook in grotere rechte opstellingen te vervaardigen. Dit is een handige oplossing wanneer je een bank nodig hebt met een groot aantal zitplaatsen maar je woonkamer niet groot of diep genoeg is om een hoekbank in te plaatsen.

Loungebanken

Een loungebank is een bank waar er zich langs één kant een longchair bevindt die bedoelt is om lekker languit met de benen gestrekt op te relaxen. Dit soort bank is perfect voor een grotere woonkamer en wanneer je niet noodzakelijk behoefte hebt aan zitruimte voor veel mensen, de extra ruimte die een loungebank in beslag neemt is immers geen extra zitplaats.

Hoekbanken

Een hoekbank heeft 2 zijden waar op gezeten kan worden. Hoekbanken zijn tegenwoordig de populairste opstelling. Dankzij hun ietwat grotere formaat zijn ze ideaal voor ruimere woonkamers. Ook voor studio’s waar de leefruimte één grote kamer is, zijn ze heel geschikt. Doordat hoekbanken meer plaats innemen is je ruimte al snel volledig aangekleed met een mooi exemplaar. Een ruime hoekbank zorgt er meteen voor dat een grote open kamer niet kaal of kil aanvoelt. 

Het grootste voordeel van een hoekbank is toch wel het aantal zitplaatsen. Een hoekbank heeft voor minimaal 3 personen ruimte, en vaak voor meer. Het is een ideale plek om samen met het hele gezin of met vrienden tijd te spenderen, en dit is één van de vele redenen waarom hoekbanken zo in trek zijn. 

Nog een groot voordeel is dat een hoekbank slim gebruik maakt van de beschikbare ruimte in je kamer, en omdat er al genoeg plaatsen op de bank zelf zijn, heb je geen nood meer aan extra stoelen, loveseats of fauteuils om je zithoek te vervolledigen.

Vind de bank van je dromen

Voor hoekbanken, of banken in eender welke andere opstelling, kun je bij A-Meubel terecht. Woonwinkel A-Meubel beschikt over een zeer groot assortiment banken en heeft filialen verspreid over heel Nederland. Het uitzoeken van een nieuwe bank kun je niet aanvangen zonder goed rekening te houden met welke opstelling de beste keuze voor jouw woning is, maar dankzij het advies van een gespecialiseerde meubelwinkel wordt het een stuk makkelijker.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *