De wereld van tape: de verschillende soorten en hoe je ze gebruikt

Het is heerlijk om in huis bezig te zijn. De muren een nieuw kleurtje geven, de wanden decoreren of lekkages opsporen en verhelpen. Voor al deze klusjes kan tape een handig hulpmiddel vormen. Fijn! Want tape is vaak relatief goedkoop en makkelijk te gebruiken. Er zijn meer soorten tape dan je in eerste instantie denkt. Interessant? In dit artikel laten we je kennismaken met enkele soorten tape en waar ze je mee kunnen helpen. 

Dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape is tape wat aan beide zijde een sterke lijmlaag bevat. Dit type tape is ruim inzetbaar. Zo is het sterk genoeg om posters, spiegels en fotolijsten aan de muur te hangen. Een uitkomst voor iedereen die de boor liever in de kast laat liggen. Ook kun je dubbelzijdige tape gebruiken wanneer je vloerbekleding aan de vloer wil vastmaken, zodat deze blijft liggen en je er niet langer over struikelt. Tapir biedt een scala aan verschillende dubbelzijdige tapes: soorten die geschikt zijn voor knutselwerk, maar ook rollen die het best te gebruiken zijn bij huis-, tuin- en keukenklussen. 

Maskingtape

Je kunt makkelijk verdwalen in alle soorten tape die er op de markt te vinden zijn. Washi tape, afplaktape, schilderstape… al die namen. Al deze soorten tape kunnen makkelijk onder één categorie worden geplaatst, namelijk maskingtape. Dit type tape is gemaakt van papier en heeft een enkele plakzijde. Deze lijmlaag grijpt zich goed vast aan oppervlakken zoals papier, hout en muren. Het materiaal van dit tape is erg geschikt voor snel gebruik. De plinten in je woonkamer afplakken omdat je gaat verven? Binnen enkele minuten ben je klaar. Wat ook fijn is aan maskingtape is dat de lijmlaag niet extreem sterk is. Hierdoor kun je de tape gemakkelijk van het oppervlak aftrekken, zonder dat je deze beschadigt.

Industriële tape

Industriële tape is enorm sterk. De tape wordt in verschillende industrieën gebruikt: de auto-industrie, de bouw, maar de tape biedt ook een oplossing in de wereld van consumentenelektronica. Het is ook mogelijk om industriële tape zoals de tape tesa in huis in te zetten. Heb je lekkage in een pijp? Met een stuk industriële tape heb je hier gegarandeerd geen last meer van. 

Kortom, tape is alom inzetbaar. Voor ieder klusje – groot en klein – is er een tape die geschikt is om deze te klaren. In dit artikel hebben we verteld over dubbelzijdige tape, maskingtape en industriële tape. Iets in huis wat gefixt moet worden? Leg de lijm, spijkers en boorset terug in de kast en haal een rol tape tevoorschijn. 

Foto van Jo Szczepanska op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *