haag

Hoe kan ik mijn haag een luxe uitstraling geven?

Het gras is altijd groener bij de buren. Deze uitdrukking ken je vast wel maar hoe is het gesteld met de haag? Je kunt gemakkelijk je haag een luxe uitstraling geven waar de buren jaloers op zullen zijn.

Onderhoudsvriendelijke haag

Er zijn diverse manieren om je haag een luxe uitstraling te geven maar het is natuurlijk ook wel zo fijn als deze manier ook onderhoudsvriendelijk is. Een goede plant hiervoor is laurier. Een goede laurier heeft sterke eigenschappen zoals het snel groeien, de plant zijn blad behoudt in de winter en ook zijn mooie groene kleur. Op deze wijze heeft je haag ook in de winter een luxe en mooie uitstraling.

Er zijn verschillende soorten laurier. Voor een mooie, luxe uitziende haag is de Portugese laurier het meest geschikt. Deze soort laurier groeit net als de andere soorten laurier mooi dicht maar wordt niet zo snel breed en hoog. Door deze eigenschappen is de Portugese laurier uitermate geschikt voor je nieuwe haag en bovendien onderhoudsvriendelijker dan andere soorten laurier. Het licht bijsnoeien jaarlijks is voldoende voor een mooie dichte haag. Voor een hoge haag is deze soort laurier ook geschikt gezien de Portugese laurier tot wel vier meter kan groeien. Ideaal wanneer je privacy in je tuin wil maar niet een schutting wilt plaatsen of lang wil wachten tot andere planten hoog en dicht genoeg gegroeid zijn.

Een goed begin voor een luxe uitstraling van de haag

De luxe uitstraling van een haag begint al bij het aanplanten van de planten die je hebt uitgekozen voor de haag. Het is van groot belang dat je bij de aanschaf van de planten informatie in wint over het soort plant wat je koopt. Belangrijke informatie voor een luxe uitziende haag is allereerst of de grond waarin je de plant aanplant geschikt is voor de soort plant die je aanschaft. Wanneer de grond niet geschikt is voor het type plant dan zal deze niet goed kunnen aarden en nooit volledig tot zijn recht komen in je tuin. Laat je daarom goed adviseren over het juiste type grond.

Na definitieve beslissing over de plant kun je bij de kweker waar je de planten koopt zoals bij hogehagen.nl/  of tuincentrum waar je de planten voor je haag aanschaft informatie opvragen over hoe je de planten het beste in je tuin kunt aanplanten. Belangrijke informatie hiervoor is hoeveel planten er op een vierkante meter aangeplant dienen te worden en hoeveel tussenruimte er maximaal en minimaal tussen de planten dient te zijn om een mooie, dichte en luxe uitziende haag te krijgen in je tuin.

De basisinformatie heb je nu om de planten in de tuin te zetten maar daarmee ben je er nog niet om de haag een luxe uitstraling te geven. Wanneer de planten gaan groeien en de haag steeds hoger en dichter wordt, is het tijd voor onderhoud van de haag. Je dient o.a. te weten wanneer de planten van de haag gesnoeid dienen te worden zodat deze mooi omhoog groeien en niet te breed worden. Zo krijg je een mooie dichte en luxe uitziende haag.

Foto van Arno Senoner on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *