moderne badkamer

Hoe creëer je een moderne badkamer?

Modern ogende badkamers zijn een grote trend geworden de laatste jaren. Een moderne badkamer verhoogd de waarde van je huis en zorgt er tevens voor dat je je dagelijkse ochtendroutine kunt uitvoeren in een kamer die je een rustig en vredig gevoel geeft. Maar hoe creëer je een moderne badkamer? Wat voor soort interieur en sanitair is hiervoor nodig? Zoals bij elk interieur zijn het de kleine details die een groot verschil maken in het eindresultaat. Als je echter weet waar op gelet moet worden dan is het helemaal niet moeilijk om een moderne badkamer te creëren. Om deze reden delen we zes tips hoe je een moderne badkamer creëert.

Maak het niet te druk
Een modern interieur word gecreëerd met strakke lijnen en een minimalistisch uiterlijk. Zet dus niet de badkamer vol met potjes potpourri, gekleurde zeepjes en andere accessoires. Als de badkamer te druk is dan zal nooit het moderne uiterlijk bereikt worden waar je naar op zoek bent.

Neutrale kleuren
De meeste moderne badkamers maken gebruik van neutrale kleuren. Vaak worden slechts twee of drie verschillende kleuren gebruikt in het gehele interieur. Denk aan simpele kleuren zoals bruin, wit, grijs en zwart bijvoorbeeld. Als je toch een felle kleur wil gebruik doe dit dan alleen voor kleine details en niet voor de gehele badkamer.

Verschillende soorten verlichting
Iets wat een moderne badkamer onderscheidt is de manier waarop gebruik wordt gemaakt van verlichting. Een badkamer die modern is maakt gebruik van verschillende soorten licht. Zo is het licht voor de spiegel anders dan die boven het bad en in de douche weer anders dan boven de wc. Elk deel van de moderne badkamer wordt op een manier verlicht die perfect pas bij de bestemming.

Aanrecht updaten
Het updaten van het aanrecht waarop of -in de wastafels geplaatst worden is niet de makkelijkste aanpassing die gedaan kan worden. Het is echter wel één van de meest voorname objecten in de badkamer en kan dus onmogelijk genegeerd worden. Kies voor een aanrecht met strakke lijnen en bij voorkeur gemaakt van luxe materialen zoals graniet of marmer. De kosten hiervoor hoeven niet perse mega hoog te zijn als de oppervlakte beperkt blijft.

Geen douchegordijn
Douchegordijnen behoren tot het verleden. Zeker als je in een badkamer een moderne look wil bereiken dan kan er absoluut geen gebruik worden gemaakt van een douchegordijn. In plaats daarvan kan je beter kiezen voor een open inloopdouche of de douche van de rest van de badkamer afscheiden met een scheidingsmuur.

Gebruik planten
Moderne badkamers hebben vaak een steriel uiterlijk. De eerste tip die we je gaven was dan ook om de badkamer zeker niet te druk te maken. Dit kan echter soms wel wat saai overkomen. Hoewel de kamer zeker niet te druk mag worden kan je best wat elementen toevoegen om de kamer wat op te vrolijken. Een goede manier om dit te doen is met bloemen en planten. Bijvoorbeeld een orchidee of cactus staat mooi in een moderne badkamer, maar ook met andere planten en bloemen kan hetzelfde effect bereikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *