afmetingen voor jouw bed

Hoe bepaal je de juiste afmetingen voor jouw bed?

Een nieuw bed kopen lijkt makkelijker dan het is. Dit komt vooral door het grote aanbod. Daarbij komt dat bedden nogal van elkaar verschillen. Waarschijnlijk kijk je vooral naar de uitstraling van het bed. Begrijpelijk, maar vergeet je niet tot de afmetingen te richten. Je wilt immers wel een bed kopen waarin je goed kunt liggen. Vind je het lastig om te bepalen wat de juiste afmetingen voor jouw bed zijn? Wij bieden je in deze tekst te helpende hand.

Kijk naar jouw lichaam

Om de juiste afmetingen voor een bed te bepalen, kijk je allereerst naar jouw eigen lichaam. Begin altijd bij de lengte. Nu denk je mogelijk dat je het bed moet kopen dat het dichtst in de buurt van jouw lichaamslengte komt. Toch is dit niet het geval. Als je dit wel doet, ervaar je het bed mogelijk al snel als te klein. Tel daarom altijd minimaal 20 centimeter bij jouw lengte op. Zodoende weet je zeker dat je een bed met de juiste lengte koopt.

Naast de lengte speelt de breedte van jouw lichaam ook mee. Tweepersoonsbedden zijn er immers in verschillende breedtematen. Zo kun je een boxspring 140×200 kopen, maar er zijn ook boxsprings van 160 of 180 centimeter breed. Voor het bepalen van de breedte kijk je wederom naar jouw eigen lichaam. Ben je op zoek naar de ideale breedte? Meet dan de afstand van schouder tot schouder en tel hier zo’n 20 centimeter bij op.

Vergeet de hoogte niet

Bij het uitzoeken van een bed kijken de meeste mensen alleen naar de lengte en de breedte. Logisch, want op basis van deze afmetingen kun je bepalen of het bed groot genoeg is voor jou. Toch draait het niet alleen maar om de lengte en breedte. Nee, want de hoogte speelt ook mee. De hoogtemaat is bijvoorbeeld belangrijk voor in- en uitstappen. Ook bij het opmaken is de hoogte van het bed belangrijk. Hoe hoger een bed is, des te minder je moet bukken om het bed op te maken. Vind je het lastig om de juiste hoogte te bepalen? Probeer dan bedden van verschillende hoogtes uit alvorens je er eentje koopt.

Koop een bed op de groei

Wanneer je als volwassene een nieuw bed koopt, doe je dit waarschijnlijk niet op de groei. Zoek je een nieuwe bed voor één van jouw kinderen? Dan kan deze snel te klein zijn als jouw kind een groeispurt doormaakt. Gelukkig is hier een oplossing voor: een meegroeibed. Dit bed groeit mee met jouw kind. Je kunt een meegroeibed namelijk verlengen. Hiervoor hoef je enkel twee schroefjes los te draaien. Als je dit gedaan hebt, kun je het bed uit elkaar schuiven. Het bed krijgt zo extra lengte, waardoor jouw kind er lange tijd in kan slapen.

Foto door Sidekix Media op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *