keukentrends van 2021

Dit zijn de nieuwste keukentrends van 2021!

De laatste tijd brengen we steeds meer tijd thuis door. Het is nu dus belangrijker dan ooit dat je huis een fijne plek is om in te leven. Zo ook de keuken. Het is belangrijk dat alles niet alleen functioneel, maar ook sfeervol en gezellig is. In dit artikel kijken we naar de nieuwste trends op het gebied van keukens, zodat je keuken weer een hippe en fijne plek wordt.

Materialen

Een grote trend is het gebruik van verschillende statement materialen in de keuken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van messing. Dit materiaal is een echte eyecatcher en geeft een gevoel van glamour. Het materiaal wordt gebruikt in kranen, spoelbakken, keukenkastjes en grepen voor een metallic look. Een ander materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt, is marmer. Het gebruik van marmer in de keuken, bijvoorbeeld verwerkt in een werkblad, zorgt voor een luxueuze uitstraling. Ook keramiek, composiet en kunststof met marmeren look is populair in showroom keukens.  Omdat marmer een natuurlijk materiaal is, is het toe te voegen aan bijna elke woonstijl. Ook een aantal marmeren accessoires of keukengerei kunnen al het luxe gevoel geven aan je keuken.

Minimalistisch

Een andere trend is het minimalisme in de keuken. Dit wordt op verschillende manieren verkregen. Hoge keukenkasten in combinatie met een dun werkblad kunnen bijvoorbeeld zorgen voor deze strakke en minimalistische look. Deze hoge kasten zijn ook erg efficiënt, omdat je zo elke vierkante centimeter van je ruimte kunt benutten. Een andere manier om de minimalistische look te verkrijgen, is het gebruik van zwart. Zwart is stijlvol en geeft rust aan keukens. Je kunt kiezen voor een compleet zwarte keuken, maar een aantal zwarte accenten in de ruimte kunnen ook al veel toevoegen. Je zou ook een zwart kookeiland in de ruimte kunnen plaatsen als statement piece.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.