Het verhaal achter een vilten BolletjesKleed

Een video zegt vaak meer dan duizend woorden. Kijk eens hoe deze prachtige vilten bolletjeskleden vakkundig worden vervaardigd

Het maken van een vilten bolletjeskleed vergt hard werk, geduld en toewijding. Al onze vilten bolletjeskleden zijn handgemaakt door vrouwen uit Nepal. Zij werken in lokale winkels en ontvangen rechtvaardige lonen voor het werk dat zij uitvoeren. Voor veel van deze vrouwen, vooral degenen die kinderen hebben, is flexibiliteit er belangrijk. Het is voor hen vaak ook mogelijk om vanuit huis te werken.

bolletjeskleed

Bekijk de allereerste stap die nodig is om een vilten BolletjesKleed te creëren hier!

De vrouwen rollen de natte wol tot een bal in een oplossing van zeep en water. Door constant te blijven rollen krimpt het materiaal en neemt het een vaste vorm aan. Zodra dit voltooid is, wordt de wol in koud water gedompeld en uitgespoeld. Deze intensieve behandeling wordt meerdere malen herhaald totdat er genoeg bolletjes zijn om een mooi kleed te maken. Het kost onvoorstelbaar veel tijd om één kleed te maken, er gaan wel 4000 tot 5000 kleine viltbolletjes in één balletjeskleed. Een echt kunstwerk!

Unieke handgemaakte kleden gemaakt door unieke vrouwen

Het feit dat al onze vilten bolletjeskleden in Nepal met de hand worden gemaakt, betekent dat we aan vrijwel alle klantverzoeken kunnen voldoen. Dat is het leuke van onze bolletjeskleden. We kunnen de kleden in vrijwel alle kleurencombinaties en maten maken. Voor meer informatie over hoe je een bolletjestapijt maakt, zie: http://bolletjeskleed.nl/making/

bolletjeskleed

BolletjesKleed.nl bezorgt gratis en snel over de hele wereld. Een rond kleed is te bestellen vanaf €190 en een rechthoekig kleed vanaf €245. Deze lage prijs is mogelijk omdat we de vloerkleden rechtstreeks vanuit Nepal bij huishoudens over de hele wereld afleveren!

Kijk voor meer informatie op: BolletjesKleed.nl of volg ons via Facebook, InstagramPinterest of Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *