witte kuipstoel

Het retro Interieur

Vele van ons hebben altijd al moeite gehad met het loslaten van  het verleden.  Zij wilde graag de degelijkheid en kwaliteit van vroeger.  Zij wilde meubels met een verhaal, meubels die jaren meegingen. Jaren geleden maakte men meubels waarmee je jaren vooruit kon. Toen wilde men nog niet zoals tegenwoordig om de zoveel jaar je interieur veranderen. Als je trouwden en je eerste huis ging betrekken kocht je een meubelset, al je spaargeld gaf je er aan uit,  welke je vaak nog had tegen de tijd dat de kinderen de deur uit gingen.

Gelukkig hebben de meubels van nu ook die kwaliteit maar is de prijs een stuk vriendelijker. Toch blijven we houden van retro.

Toen de crisis intrad merkte je nog meer dat juist de spullen van vroeger weer een enorme hit werden. Kringlopen kwamen als paddenstoelen uit de grond. Iedereen was ineens dol op alles met een verleden. Woningen werden ingericht met retro kasten en lampen.

De markt heeft heel erg goed op deze trend ingespeeld. Vele winkels hebben tegenwoordig een retro lijn. Kasten welke je doen denken aan je oma maar welke je maar al te graag in je eigen interieur zou willen zetten.

Kuipstoelen

Een van de items die we nog wel het meest terugzien in de nieuwe collecties is de kuipstoel.  Een item welke je terugneemt naar het verleden maar welke enorm goed past bij alle interieurstijlen van tegenwoordig.

Het stoeltje is tijdloos. Heb je nu een landelijk interieur met bijvoorbeeld een houten kloostertafel dan past de kuipstoel daar prima bij. Wil je over een paar jaar ineens een stuk moderner, bijvoorbeeld een strakke witte tafel, dan kan je je stoelen gewoon weer gebruiken. Door de zitting en ronde vormen komen ze warm over, het houten onderstel geeft de stoel een stoer uiterlijk. Zeker als je kiest voor een neutrale kleur zoals wit of zwart kan je nog jaren van de kuipstoel genieten.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de cognac kleur. Die doet mij echt denken aan de oude rookkamer van vroeger. Daarbij zou het een mooie contrasterende kleur zijn tegen mijn blauwe wanden.

kuipstoel cognac

Of als ik ga voor iets mee lef zou ik zelfs de gele durven kiezen:

kuipstoelen geel

Welke je ook kiest, je kiest wederom net als je ouders voor een meubelstuk wat lang meegaat maar tegen een goede prijs. Daarbij kan je deze stoelen wel op allerlei manieren combineren in tegenstelling tot die grote eiken kast. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *