thuiskomen

Het fijnste van thuiskomen na de vakantie: ‘weer in mijn eigen bed slapen’

Op maandag 1 september is de zomervakantie officieel voor heel Nederland weer voorbij. Naar verwachting zijn zo’n 11 miljoen Nederlanders op vakantie geweest. Hoe mooi die vakantie ook was: we vinden het ook weer fijn om thuis te komen. Het meest kijken we ernaar uit om in ons eigen bed te kunnen slapen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Millward Brown namens energiebedrijf Essent onder 750 Nederlanders naar wat zij als comfort in huis beschouwen.

Ons eigen bed pronkt op de eerste plek als het gaat om ‘Het fijnste van thuiskomen na de vakantie’. Vooral vrouwen (79%, tegenover 69% van de mannen) vinden het heerlijk om weer in het eigen bed te slapen. Ons eigen vertrouwde huis en omgeving is goed voor een tweede plaats. Vooral mensen zonder kinderen (60%) genieten daar na de vakantie weer van. Voor mensen met kinderen weegt het comfort van het eigen huis bij thuiskomst iets minder zwaar (52%). Terugkomers waarderen de ruimte die ons eigen huis biedt ten opzichte van de vakantie-accommodatie met een derde plek. Vooral voor mensen met een koophuis (42%) en mensen met kinderen (40%) is deze ruimte weer een verademing. Ook genieten huizenbezitters (38%) en ouders (36%) bij thuiskomst meer van hun eigen badkamer dan huurders (29%) en alleenstaanden (23%).

Mannen willen bankhangen, vrouwen knuffelen liever met huisdier
Opvallend is dat mannen het weer kunnen neerploffen op de eigen bank hoger waarderen dan vrouwen. Mannen zetten bankhangen op de derde plaats. Vrouwen knuffelen liever met hun huisdier (38%, tegenover 26% van de mannen).

Vakantievoorbereidingen
Om na de vakantie weer van ons eigen huis te kunnen genieten, treffen we de nodige voorbereidingen voor we op vakantie gaan. De meerderheid van de Nederlanders gaat met een comfortabel gevoel op vakantie door het huis veilig achter te laten; deuren (67%) en ramen (61%) sluiten, en iemand inschakelen om het huis in de gaten te houden en voor de post (59%). Voor meer dan de helft van de vakantieganger zorgt een opgeruimd huis dat we zorgeloos op vakantie gaan (53%).

Het fijnste van thuiskomen na de vakantie – de top 5:

  1. In mijn eigen bed kunnen slapen – 74%
  2. Weer in mijn eigen vertrouwde huis en omgeving zijn – 57%
  3. De ruimte van mijn eigen huis – 37%
  4. Op mijn eigen bank kunnen zitten – 36%
  5. In mijn eigen badkamer kunnen wassen/douchen – 35%

Met een comfortabel gevoel op vakantie  – de top 5:

  1. Alle buitendeuren goed op slot doen – 67%
  2. Alle ramen dicht doen – 61%
  3. Iemand vragen om een oogje in het zeil te houden – 59%
  4. Iemand vragen om de post weg te halen – 59%
  5. Het huis schoonmaken voor vertrek – 53%

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *