goede nachtrust

Het belang van een goede nachtrust

Wist je dat slechte bedden een van de meest genoemde redenen zijn voor het bederven van onze vakantie vreugde. Na een aantal weken slapen op een slecht vakantie bed beseffen we vaak weer hoe fijn het is om in een goed bed te slapen. Wij zijn net terug van 3 weken Italië en ik snap precies wat ze bedoelen. 

Slaap blijft toch een heel erg belangrijk onderdeel van ons leven. Zonder voldoende slaap krijgen we toch allerlei kwaaltjes. En dat begint met vermoeidheid en soms een daaropvolgend slecht humeur. Maar een chronisch tekort aan slaap kan ook echt zorgen voor lichamelijke klachten. Gelukkig kunnen we daar zelf al heel veel aan doen. Wat dacht je van het kopen van een bed in een beddenspeciaalzaak? Zij zijn gespecialiseerd in goede nachtrust. Zij zullen er alles aan doen om je met een goed bed naar huis te laten gaan. 

Het kopen van een bed kost je tijd. Wil je echt een bed waar je lekker op ligt en dat past bij je lijf, laat je dan adviseren. Bij een speciaalzaak zullen ze luisteren naar jouw wensen en slaapgewoonten. Op basis daarvan zullen zij kijken welk bed er bij je past. Ga je voor een Hästens, een boxspring of een bedombouw met losse matrassen? En welk soort matras ga je dan kiezen? Een matras met pocketvering of een matras van latex? Bij een goede beddenspeciaalzaak zullen ze je ook laten voelen wat het verschil in matras en kussen is. Pas als je dit ervaart kan je een goede keuze maken.

Naast je matras is ook je kussen erg belangrijk. Veel mensen kopen vaak een goedkoop kussen omdat ze denken dat deze weinig effect heeft.

Het afgelopen jaar hebben wij zelf ook geïnvesteerd in een goede nachtrust en speciale kussens gekocht. Kussens van € 150,- per stuk maar ze zijn het meer dan waard. Voor het eerst in mijn leven kocht ik een kussen die meteen paste bij mijn lijf. Normaliter moet je zeker een week wennen aan een nieuw kussen met als gevolg dat je rug en nekklachten krijgt. Ons nieuwe gezondheidskussen met ergonomische vorm lag meteen vanaf dag 1 lekker. 

Ook je beddengoed zorgt voor een goede nachtrust. Een dekbed moet er voor zorgen dat je in de zomer niet te warm ligt. In de winter moet je dekbed er juist voor zorgen dat je lekker warm ligt en geen kou lijdt. En persoonlijk hecht ik veel waarde aan de slof van mijn beddengoed. Een nacht kan erg lang duren onder schurend of krakend beddengoed. 

De bovengenoemde factoren zorgen ervoor dat je lekker in je bed ligt. Naast een heerlijk bed zorgt ook een rustige slaapkamer voor een goede nachtrust. Investeer in goede gordijnen. Gordijnen die er echt voor zorgen dat het donker in de kamer is. Maak van je slaapkamer echt een plekje waar je graag wilt vertoeven. Een slaapkamer waar je je prettig voelt zal meewerken aan een goede nachtrust. 

Photo by Chastity Cortijo on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *