Grundig

Grundig lanceert ’s werelds eerste wasmachine met volledig geïntegreerde FiberCatcher®-technologie

Deze beschermt onze waterbronnen en gezondheid

Grundig, het internationaal gerenommeerde merk van hoogwaardige huishoudproducten, brengt een wasmachine op de markt die microplastics tegenhoudt dankzij de FiberCatcher®-technologie. Een wereldprimeur aangezien Grundig hiermee het eerste merk ter wereld is dat een wasmachine met deze geïntegreerde technologie lanceert. De nieuwe wasmachine gaat niet alleen de strijd aan met microplastics maar draagt ook bij aan onze gezondheid.

Grundig maakt korte metten met microplastics afkomstig uit textiel

Meer dan een derde van alle microplastics in onze wereldwijde waterbronnen zijn afkomstig van synthetische stoffen. In Europa wordt dat aandeel geschat op 8%. Jaarlijks komen tussen 200.000 en 500.000 ton microplastics uit textiel in het globale zeemilieu terecht. Hoe die microplastics van kleding dan terecht komen in de oceaan? Dit ontstaat wanneer synthetische stoffen gewassen worden. De meerderheid van de microplastics afkomstig uit syntetische kleding, komen vrij tijdens de eerste wasbeurt van die stof. De vraag om een wasmachine met duurzaam design is dus groot en Grundig komt met een oplossing dankzij de FiberCatcher-technologie®.

Dankzij een FiberCatcher-filter wordt tot wel 90% van de vrijgekomen microvezels per wasbeurt opgevangen. Bovendien vermindert de WaterCare-technologie de trommelbeweging van de wasmachine, waardoor minder microvezels vrij komen. De wasmachine is ook extra zuinig want met energielabel A, is dit de hoogst mogelijke score binnen zijn categorie. Grundig trekt het duurzame design door tot in de details, want ook de filter zelf is gemaakt uit gerecycleerd plastic.

Duurzame wasmachine én goed voor je gezondheid

Een wasmachine met ingebouwde filter voor plastic microvezels is een belangrijk wapen in de strijd tegen plastic afval. Frankrijk gaat zo’n ingebouwde filter zelfs verplichten vanaf 2025. Grundig neemt met de lancering van dit product het goede voorbeeld voor een wereld met minder plastic afval, in lijn met de EU-strategie voor een circulaire economie voor kunststoffen.

​Met dit duurzame product beschermt Grundig niet alleen het milieu en onze waterbronnen, maar ook de gezondheid van de mens. Microplastics vormen al lang een groot probleem voor de natuur. Als ze eenmaal in het milieu terecht komen, kunnen ze niet biologisch worden afgebroken. Met als gevolg dat ook in onze voeding, zoals in vis en schaal- en schelpdieren, microplastics zitten. Er wordt geschat dat elke volwassene op jaarbasis een kwartkilo aan microplastics in zijn lichaam krijgt door de consumptie van vis.

​Een wasmachine met FiberCatcher-filter is dus een must in ons huishouden. Deze filter bevindt zich in de zeeplade van de wasmachine, waar het de microvezels opvangt terwijl het water er doorheen gaat. De filter gaat tot wel een half jaar mee en moet daarna vervangen worden. Elke Grundig wasmachine met FiberCatcher®-technologie wordt geleverd met een extra filter. De filters zelf zijn makkelijk verkrijgbaar bij Grundig-dealers voor €14,99. Daar kunnen ook de volle filters gebracht worden die naar een speciale fabriek gaan waar het gerecycled wordt tot andere duurzame materialen.

Aanvullende tip: droog ook je was op een milieuvriendelijke manier met het beste droogrek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *