lamellen

Grote ramen? Kies voor lamellen

Grote ramen zorgen voor lichtinval en dus een zonnig huis. Maar ze hebben ook nadelen. Heeft u last van te fel zonlicht of ongewenste blikken? In dat geval bieden lamellen uitkomst. Ze houden niet alleen de zon buiten, maar creëren ook een warme en besloten sfeer. Met lamellen kunt u zelf het zonlicht reguleren. En niet onbelangrijk: ze sluiten aan bij tal van interieurstijlen, van trendy tot klassiek en van industrieel tot modern. Voor grote en afwijkende ramen zijn verticale lamellen een uitstekend type raamdecoratie, denk daarbij aan schuifpuien, erkers en schuine ramen.

Kenmerken verticale lamellen

Functionaliteit en esthetiek vinden elkaar in verticale lamellen. Deze zonwering is verkrijgbaar in diverse materialen. Kiest u voor de strakke uitstraling van kunststof, of voor de huiselijke sfeer van textiel? Kunststof heeft als voordeel dat het duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Stof biedt dan weer een warme uitstraling die niet onderdoet voor het klassieke gordijn.

Horizontale lamellen

Horizontale lamellen zorgen voor een romantische sfeer. Ze hebben een tijdloze uitstraling en zijn verkrijgbaar in vele kleuren, maten en materialen. Dit type zonwering kan zowel in de woon- als in de slaapkamer worden gebruikt. Met levendige kleuren geeft u een modern interieur een sprankelend tintje. Zwarte of witte lamellen zorgen dan weer voor een strakke look. De wat klassiekere interieurs krijgen een fraaie restyling door het gebruik van houten jaloezieën. Wilt u juist een industriële of zakelijke stijl creëren? Dan zijn aluminium jaloezieën wellicht precies wat u zoekt.

Welk type is voor mij geschikt?

Zoekt u de juiste zonwering voor grote ramen? Neem dan de volgende punten in overweging:

  • Verticale lamellen zijn gemakkelijker te reinigen dan de horizontale varianten. Door de verticale lijnen hopen vocht en vuil zich minder gemakkelijk op
  • Horizontale lamellen kunnen per lamel op hoogte aangepast worden
  • Met materialen als stof en hout creëert u eenvoudig een warme sfeer
  • Kunststof en aluminium zijn ideaal voor moderne en minimalistische interieurs

Meer weten?

De prijs van de lamellen is afhankelijk van het gekozen type en formaat. Onlinelinerolgordijnen.nl maakt uw lamellen op maat, zodat ze altijd perfect passen. Gebruik de online tool voor een snelle prijsindicatie. Wilt u liever een gratis en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met de deskundige klantenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *