Gronn

GRØNN Biedt innovatieve oplossingen voor een groene leefomgeving

De behoefte aan groen in onze leefomgeving stijgt. Omdat het met name in steden aan ruimte ontbreekt, is er behoefte aan creatieve oplossingen. Roomdividers, plantenwanden, werkplekafscheidingen en verticale tuinen; het Udense bedrijf GRØNN ontwikkelt, ontwerpt en produceert groene oplossingen voor zowel binnen als buiten.

Frisse lucht in kantoor of woning zorgt ervoor dat we ons prettiger voelen.  De voordelen van groene oplossingen in het interieur zijn legio. Ze zorgen voor meer zuurstof in de ruimte, waardoor de concentratie verbetert. Ze dragen bij aan een prettige omgevingstemperatuur, aan een aangename luchtvochtigheid en ze zijn geluidsabsorberend en isolerend. En, niet onbelangrijk, een groene oase heeft een positief effect op ons gemoed. Maar hoe breng je groen naar het interieur? Volgens GRØNN is het antwoord op die vraag te vinden in de natuur zelf. Die dient daarom als inspiratie voor de innovatieve producten van het bedrijf, welke ruimte bieden voor overdaad aan planten. ‘De kracht van de natuur staat ook voor de kracht van eenvoud’, aldus GRØNN. ‘Die vind je terug in onze duurzame producten, die stijlvol, decoratief en gebruiksvriendelijk zijn.’

gronn plantenbakken

GRØNN biedt een aantal standaardoplossingen, zoals een roomdivider en werkplekafscheiding in verschillende maten en uitvoeringen. Daarnaast maakt het bedrijf onder meer verticale plantenwanden op maat. Duurzaamheid staat daarbij centraal. De producten zijn zonder uitzondering in Nederland gemaakt in moderne fabrieken waar gewerkt wordt volgens de nieuwste productiemethoden. Ook wordt uitsluitend gebruikgemaakt van duurzame materialen als roestvaststaal en staal. De basismaterialen worden gemaakt van gerecycled materiaal, zijn corrosiebestendig waar nodig, hebben een lange levensduur en zijn vervolgens volledig circulair. In het ontwerp- en productieproces wordt rekening gehouden met het minimaliseren van afval. GRØNN heeft daarnaast een aantal SDG doelstellingen opgenomen in het beleid.

Niet alleen binnen, ook in onze leefomgeving neemt de behoefte aan groen toe. Dat is niet voor niets. Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat groen in steden een positief effect heeft op onder andere waterhuishouding, luchtkwaliteit, temperatuur en biodiversiteit. Daarom heeft GRØNN ook een speciaal gevelsysteem ontwikkeld, een groen wandsysteem van roestvaststaal waarin vaste planten verwerkt zijn. Het systeem onderscheidt zich doordat het geen complex irrigatie systeem behoeft en compleet gericht is op plantprestatie. Dit verfraait in een handomdraai balustrades, overkappingen, dakterrassen en pleinen, maar verbetert ook de luchtkwaliteit en biodiversiteit. Toegepast op gevels werkt het isolerend en verkoelend. Zo biedt het bedrijf voor iedere denkbare situatie een passende oplossing.

gronn

GRØNN is partner van NL Greenlabel. De initiatiefnemers streven naar een aantoonbare gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarin groen en duurzaamheid centraal staan. De GRØNN systemen worden aangeplant geleverd door geselecteerde partners welke kunnen voorzien in standaard- en maatwerkoplossingen en vakkundig onderhoud.

Voor meer informatie over GRØNN: www.gronn.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *