Grijze houtlook keuken: hoe past deze in nostalgisch Zeeuwse woning?

Midden in de kern van een kleine Zeeuwse badplaats staat een oud Zeeuws huis. Het heeft authentieke luiken en een balkenplafond. Wil je met de keuken in stijl blijven, dan kies je een rustieke, grijze houten keuken, geen strakke moderne keuken.

Mark en Mara uit Vrouwenpolder zijn er ontzettend blij mee. Ze zien de keuken van hun dromen bij
Pelma Keukens in Goes, een keukenspecialist die uitblinkt in keus, advies èn service.

Eerst was het idee om een zwarte keuken te kopen, want zwart is de trend. Maar toch is het niet de combinatie die hen superblij maakt.

Ze weten het zeker wanneer ze in de fraaie showroom een prachtige houtlook keuken zien met verticale planken als fronten. Deze keuken is mooi qua sfeer en passend bij de woning. Deze keuken moet het worden en geen ander.

Keuken houtlook grijs
De keuken staat in de showroom opgesteld met een kunststof werkblad. Tijdens het opdoen van keuken inspiratie zien ze ook composiet aanrechtbladen. Dat vinden Mark en Mara mooier.

Om het niet al te grijs te maken wordt de achterwand terra rood gesausd en wordt het composiet werkblad iets tegen de wand opgehoogd om te zorgen dat spetters geen blijvend leed veroorzaken.

Mooi in deze woning is ook de tegelvloer. De natuurstenen, blauwgrijze tegels creëren een ton sur ton effect en zorgen voor spanning en diepte in de keuken.

Zouden ze een grijze tegelvloer hebben gekozen, dan zou er minder dynamiek zijn. Een blauwgrijze vloer samen met een grijze landelijke keuken toont ontzettend rijk.

Keuken zonder bovenkasten
Stijlvol aan deze keuken is dat de bovenkastjes – die er in de vorige keuken wel waren – zijn verdwenen. Dit past beter bij een keuken anno nu.

Het mogelijke ruimteverlies wordt mooi opgelost met de perfecte afmeting van het keukenblok waar lades zijn verwerkt in de onderkasten. Tegen de lege wand is nu een eiken plank bevestigd van hetzelfde hout als de keukentafel.

Het geeft een persoonlijke touch aan deze landelijk moderne keuken, straalt gezelligheid uit en het oogt luchtiger dan een rij met bovenkasten.

Keuken met kastenwand
Kenmerkend voor deze keuken is, dat hij qua sfeer nostalgisch is, maar qua indeling, opstelling en comfort zich meet met moderne keukens.

Hierin zie je het ontwerptalent van Pelma Keukens terug. Ze weten authentieke sferen te combineren met moderne gemakken van nu. De kastwand bijvoorbeeld is typisch iets voor de grijze keuken modern maar het rustieke blijft overheersen.

Lage ramen

De lage ramen dragen ook bij aan dit effect. Lage ramen zoals in dit huis zijn typisch iets voor Zeeuwse woningen. Sfeervol.

Mark en Mara willen geen keuken tegen hun lage ramen aanzetten, dat geeft aan de buitenzijde van het huis een minder fraai beeld. Het is even puzzelen hoe de keuken dan wel het beste gesitueerd kan worden, maar het lukt.

Veel bergruimte
Aan ruimte is in deze keuken geen gebrek. Je kunt zien dat alle moderne ideeën een plek hebben gekregen. De bijkeuken waar dezelfde hoekopstelling in is geplaatst, geeft fantastisch veel extra werkplezier.

De passende voorraadkast in de gang maakt het plaatje helemaal af. Met dank aan de uitstekende keukenmontage en perfecte service van deze keukenspecialist uit Goes.  

Pelma Keukens in Goes is onderdeel van DB KeukenGroep. Naast Goes heeft DB KeukenGroep nog 7 andere vestigingen door heel Nederland. Ruim 2100 klanten beoordelen DB KeukenGroep met gemiddeld een 9,7!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *