Nu het ’s avonds weer donker is vind ik het heerlijk om weer kaarsen aan te hebben. Ik vind dat echt zo sfeerverhogend.

Waxinelichthouders

Ik heb verschillende waxinelichthouders en koop regelmatig geurkaarsen. En dit jaar heb ik sinds lange tijd weer echte kaarsen gekocht.

In onze 1e woning hadden we een prachtige kandelaar met 8 armen. Deze stond naar de bank en vulde ik regelmatig met kaarsen, tot het een keer misging. Ik had niet goed opgelet of eerlijk gezegd ik was voor een koopje gegaan. Mijn goedkoop werd een duurkoop en ik was voor lange tijd genezen van kaarsen. De kaarsen bleken namelijk te lekken. En dan niet in de versie die ik mooi vind zoals in een mooie druipkaars. De kaarsen hadden gedrupt op de vloer. Helaas hadden we op dat moment zeil en hier waren echt gaten in ontstaan. Ik was gelijk genezen van echte kaarsen en wil voortaan alleen nog maar waxinelichtjes zodat er niet gelekt kan worden.

Kaarsenstandaard

Een tijdje terug kreeg ik tijdens een persevent een erg leuke kaarsenstandaard cadeau. Deze standaard heeft weken naast de tv gestaan en voelde leeg aan. De standaard vroeg gewoon om een mooie kaars.

Dit keer ging ik niet voor een goedkope kaars. Dat zou mij niet nog een keer gebeuren. Een ezel stoot zich geen 2 x aan dezelfde steen dus ging ik op zoek naar goede kaarsen. Tijdens deze zoektocht kwam ik de kaarsen van Mon Tia tegen.

De kaarsen koop je in een set met daarin 6 kaarsen in verschillende kleuren en dat maakt ze op zich al leuk. In een set zitten de kleur roze, geel, oranje, blauw, groen en grijs. De kaarsen zijn 35 cm lang en branden gemiddeld 15 uur.

Omdat ze allemaal verschillende kleuren hebben kan je er allemaal sfeerhoekjes maken.

Ik ben gestart met de blauwe omdat ik deze kleur het meest gebruik in mijn interieur.

Voor kerstdagen staat de kleur roze bij ons op de agenda. Mijn dochter mocht dit jaar de kleur voor de boom kiezen en dat is roze geworden. Dus dan zullen we de roze gebruiken. En eigenlijk heb ik voor de komende weken al allerlei leuke sfeerhoekjes om de kaarsen heen bedacht. Ik ga eindigen met geel en zal deze Pasen te gebruiken.

Zoek alleen nog een idee voor de kleur oranje, iemand een idee?

 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *