juist latex matras

Goed slapen begint met het juiste matras

Het is al dagen echt weer om in je bed te blijven liggen. Regen, storm en kou. Waarom zou je eigenlijk naar buiten gaan? Blijf lekker in je bed!!

Om lekker in bed te blijven, maar zeker om lekker te slapen heb je wel een goed matras nodig. Dat is de basis voor een goede en gezonde nachtrust. Veel Nederlanders worden niet uitgeslapen wakker omdat ze slapen op een slecht matras. Die veroorzaakt niet alleen slaaptekort maar ook lichamelijke klachten. Van een slecht matras kan je rug -, nek – en hoofdpijn krijgen. Redenen genoeg om te zorgen voor een goede basis.

Welke matrassen zijn er? 

Het aanbod aan matrassen is enorm. Zo heb je latex matrassen, pocketvering matrassen, traagschuim matrassen, hybride matrassen en koudschuim matrassen. Hoe weet je nu welke matras bij jou past? Een goed matras is een verstandige en soms dure investering dus je wilt wel voor de juiste keuze gaan. 

Wat zijn de voornaamste verschillen? 

Tegenwoordig zijn de traagschuim matrassen helemaal in. Op de nederlandse markt zien we veel nieuwe spelers die alleen traagschuim matrassen verkopen maar wat houdt een traagschuim matras nu in en waarom is dit de “slaap trend” van nu. 

Een traagschuim matras vormt zich naar je lichaam. Als jij op je zij gaat liggen zakt je heup en schouder in het matras. Echter is dit niet voor iedereen prettig. Als je namelijk rugklachten heb kan dit heel erg oncomfortabel zijn. Een traagschuim matras creëert namelijk drukpunten voor mensen met rugklachten, reuma, fibromyalgie en bekkeninstabiliteit levert dit juist slapeloze nachten op. Voor hen is het beter om op een latex matras te slapen. 

Een latex matras kan zich aanpassen aan het lichaam. Doordat het hele matras veerkrachtig en soepel is, werkt dit drukverlagend. Een latex matras veert mee, maar geeft ook de nodige tegendruk om je lichaam in een goede houding te houden wanneer je slaapt. Deze eigenschappen zijn voor iedereen belangrijk, dus ook voor je partner. Maar dit betekend niet dat je dan twee verschillende matrassen moet te kopen. Door het aanpassingsvermogen van latex ligt ook je partner op een tweepersoonsmatras net zo comfortabel en ondersteund als jij. En ben jij de onrustige slaper en voelt je partner nu elke beweging die je maakt, dan is dat met een latex matras ook verleden tijd. Een latex matras absorbeert veel meer beweging dan traagschuim.

Daarbij heeft een latex matras nog meer voordelen. Zo is het belangrijkste bestanddeel van het matras gemaakt van natuurrubber, waardoor het dus een eco vriendelijk product is. Schimmels en bacteriën hechten niet aan latex en daardoor is het materiaal dus ook anti-allergisch en anti-huisstofmijt. 

Met een latex matras wordt je de hele nacht op handen gedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *