Goed de winter in

De komende tijd is het nog goed weer. Perfect weer om je huis winterklaar te maken. 

Dakgoten

Deze na zomerse dagen zijn ideaal voor een dakgoot controle. Met een lange ladder of nog veiliger met rolsteigers ga je al je dakgoten langs. Kijk of er spullen liggen die voor verstopping kunnen zorgen en controleer of je dakgoot nog waterdicht is. 

Daken

Als we toch in de hoogte aan het werk zijn controleer dan gelijk je daken. Liggen alle pannen nog recht? En hoe zit het met je platte dak? Is het dakleer nog intact of zitten er beschadigen in? Nu is de tijd om dit nog te laten maken. Er is niets vervelender dan een waterlekkage. Waterlekkage brengt namelijk grote schade aan zowel je huis als je interieur. Het kost altijd erg veel moeite om watervlekken uit een plafond of muur te halen dus het is beter om nu nog maatregelen te treffen. 

Tuin

Heb je grote bomen en struiken? Kijk dan of er geen los zittende takken aanwezig zijn. Heb je lange takken, haal deze dan met het gebruik van vouwsteigers en een goede scherpe heggenschaar weg.

Controleer ook of je schutting nog stevig staat. Nederland wordt steeds vaker getroffen door stevige stormen. In het najaar zijn de meeste verzekeraars druk met stormschades en het grootste deel hiervan bestaat uit omgewaaide schuttingen en bomen. Controleer dus goed hoe vast alles staat. En berg losse meubels en potten op in de schuur. 

CV ketel 

Nog een erg belangrijk item voor de winter: de CV ketel. Want niemand wil in de winter in de kou komen te zitten. Nu is de tijd om je cv ketel te controleren. Begin met het ontluchten van je cv ketel. Door lucht in het systeem zal je ruimte minder warm worden. En zit er nog genoeg water in? Wanneer is je ketel voor het laatst gecontroleerd? Zorg voor een jaarlijkse controle om storingen en uitval te voorkomen. 

Heb je een open haard? Laat deze dan nog schoonmaken voordat je hem weer gaat gebruiken. Niemand wil namelijk brand in de schoonsteen. 

Deuren en ramen

Merk je nu al dat er tocht onder de deuren doorkomt? Ga je woning langs en voel of er niet ergens bij een raam of deur onvoorzien wind naar binnenkomt. Het is belangrijk om tocht tegen te gaan. Op deze manier hou je je woning warm. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *