radiator

Extra bij plaatsen radiator

Langzaamaan beginnen we nu toch wel te merken dat de warme dagen voorbij zijn. Velen van ons kruipen ‘s avonds onder een dekentje of hebben de verwarming al aangezet. Want zeker in de avond kan het al snel weer koud aanvoelen. 

Nu is dit nog maar het begin. Ben jij al voorbereid op de winterse dagen? Heb je overal genoeg mogelijkheden om de ruimte te verwarmen of wordt het tijd om maatregelen te nemen? 

Extra radiator bijplaatsen

Niet de makkelijkste manier, maar wel de meest effectieve. Wij hebben het geluk dat we onze zolder nog moeten gaan afwerken, want daar moet zeker een radiator bij worden geplaatst. Wij wonen hier een jaar en sinds ruim een half jaar hebben we op zolder 2 dakkapellen laten plaatsen. Voordat deze geplaatst werden merkte we al dat het op zolder ‘s winters erg koud kan zijn. Nu we gaan verbouwen gaan we zeker een radiator bij plaatsen.
Sowieso komt er onder elke dakkapel een radiator. We gaan ook een kleine badkamer maken en ook daarin is het natuurlijk fijn als er een radiator aanwezig is, waar je ook tegelijkertijd je handdoeken aan kan drogen. Henrad radiatoren heeft voor al onze wensen een paar hele mooie modellen in hun assortiment. Radiatoren in verschillende breedte, dikte en lengtes, wat een uitkomst biedt in onze zolder en kleine badkamer. 

Elektrische radiator

Nu heeft niet iedereen de mogelijkheid om zomaar een radiator aan te sluiten. Mede gezien vanuit bouwtechnisch oogpunt. Een radiator aansluiten terwijl je huis al helemaal klaar is kan een behoorlijke ingrijpende en dure klus zijn. Gelukkig zijn er dan ook nog andere mogelijkheden. Er zijn ook prachtige elektrische radiatoren beschikbaar. Mooie design radiatoren, die je simpelweg aan de muur plaatst en met een afstandsbediening kan bedienen of zelfs programmeren. Je sluit ze gewoon aan op het stopcontact. En velen van ons hebben tegenwoordig zonnepanelen dus de stroom hiervoor wek je grotendeels zelf op. 

Verplaatsbare radiator

Is de elektrische vaste radiator geen optie voor je, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Je kan ook een verplaatsbare radiator nemen. Wij hebben deze tijdelijk ook in gebruik gehad. het nadeel van deze verplaatsbare radiatoren is de warmte opbrengst. Een vaste radiator, of hij nu aangesloten is of elektrisch is, levert toch meer warmte op. Het voordeel van een verplaatsbare verwarming is dat hij overal inzetbaar is. Ik zette hem vaak naast mij als ik op zolder aan mijn bureau aan het werk was. Op dat moment was het een prima oplossing maar zodra ik hem uitzette voelde je al snel de temperatuur dalen. Ook vind ik het gevaarlijk om ‘s nachts een verplaatsbare verwarming aan te laten. Natuurlijk zijn ze veilig maar ik zette hem liever uit waardoor ook ‘s nachts de temperatuur erg kon dalen. 

Ons advies: als je de mogelijkheid er voor hebt kies dan voor een radiator die je kan aansluiten. Hier haal je het meeste warmte rendement uit. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *