gispen

Gispen op Salone del Mobile

Gispen presenteert zich dit jaar in het project Masterly – the Dutch in Milano tijdens de Salone del Mobile.

In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrijst een Nederlands paviljoen. Op deze hotspot presenteert Gispen zich samen met ruim 125 Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus.

Het paviljoen fungeert als een hechte eenheid met twee onderscheidende pijlers. In het Palazzo versmelt historisch en hedendaags design in een adembenemende tentoonstelling. Historische schilderijen fungeren hier als rode draad. Werk van individuele ontwerpers wordt hier in samenhang getoond.

In de hedendaagse ruimten van het Palazzo presenteren zich Nederlandse bedrijven en topontwerpers die design hoog in het vaandel hebben staan.

100 jaar duurzaam design

Dit jaar viert Gispen het 100-jarig jubileum. Van design klassiekers tot de nieuwste innovatieve concepten: duurzaam design is altijd het uitgangspunt geweest. Deze elementen zijn samengevoegd tot een inspirerende presentatie in het centrum van Milaan.

Gispen Nomi:

Een uniek en veelzijdig stoelenprogramma van de hand van Just Meijer.

Eén universele kuip, een diversiteit aan onderstellen, uitwisselbare armleggers en een afneembare hoes maken Nomi tot een vernieuwend en circulair concept.

Gispen_Nomi_series

 

Gispen Sett:

Sett is een karakteristieke designbank met hoog zitcomfort. Ontwerper Peter van de Water zocht en vond een unieke balans tussen eenvoud en comfort. De strakke uitstraling en opmerkelijke details maken deze bank tot een tijdloos model.

bankstel geel

 

Gispen Asy:

Asy bijzettafel, ontworpen door Ernst Koning, combineert functionaliteit en design.

Meerdere toepassingen zijn gecombineerd in één product. Boeken, tijdschriften of tablet zijn eenvoudig op te bergen in de lectuurbak. Een kleurrijk ‘deksel’ houdt ze uit het zicht en is te gebruiken als dienblad.

Gispen_Nomi_Asy & TST

Gispen HUBB

Een innovatief, modulair inrichtingsconcept, ontwikkeld in samenwerking met Mecanoo architecten. HUBB bestaat uit een serie bouwstenen met een ogenschijnlijk eenvoudige basisvorm, waarmee eindeloos kan worden gecombineerd. Met HUBB ontstaat een custom made omgeving die verschillende activiteiten faciliteert.

Masterly – the Dutch in Milano

Uniquole is initiatiefnemer, curator en organisator van dit project en werkt nauw samen met de Nederlandse ambassade, het Consulaat Generaal en de Milanese kamer van koophandel. Het initiatief is opgenomen in de agenda van het netwerk internationaal ondernemen van de rijksdienst voor ondernemend nederland.

Bezoek ons :

Palazzo Francesco Turati

Via Meravigli 7, Milan

12 – 17 april, 11:00 – 20:00

 

Meer informatie:

www.masterly.nu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *