Genieten onder de veranda

Na een aantal weekenden vol storm hadden we afgelopen weekend eindelijk weer een weekend waarin de zon scheen. Afgelopen zaterdag was het heerlijk weer. We kregen alvast een voorproefje voor de lente. Helaas lieten de temperaturen het nog niet toe om in de tuin te gaan zitten en van de zon te gaan genieten. De wind kon soms nog best een beetje koud zijn. Gelukkig zijn daar oplossingen voor. 

Veranda of terrasoverkapping

Door een veranda aan je huis te plaatsen of je terras op te knappen kan je voorkomen dat je in de wind zit. Op deze manier kan je in ieder geval al eerder van de 1e zonnestralen genieten. Heerlijk een kopje koffie in de ochtendzon, of ‘s avonds nog lekker lang beschut natafelen. Het is met een veranda allemaal mogelijk, zeker als je zorgt dat er een kleine verwarmingsbron is. Dit kan een open haardje, maar kan ook een terrasverwarmer zijn. Zo kan je al vrij snel van je tuin genieten. En ga je naar binnen, laat je lekker je tuinspullen droog onder je veranda staan.

Wil je voorkomen dat je veranda of terrasoverkapping te donker wordt, dit ligt natuurlijk heel erg aan de plaats en de grootte, laat dan spots in je veranda monteren. Dit geeft ‘s avonds meer sfeer en je kan dankzij het glazen dak ook nog van de sterren genieten. 

Een klein plekje woonkamer in je tuin

Het leuke aan een veranda of terrasoverkapping is het feit dat dit een verlengstuk is van je huis. Je kan hier dan ook helemaal los gaan met decoraties. Want een veranda of terrasoverkapping hoort gezellig en knus te zijn. Zorg voor lekkere zitplaatsen. Plaats bijvoorbeeld een goede loungebank met lekkere comfortabele kussens. Of wat dacht je van die heerlijke hangstoelen. 

Kleed de ruimte af met planten en woonaccessoires. En natuurlijk mag goede (sfeer)verlichting niet ontbreken. Plaats mooie tuinlantaarns of maak gebruik van de ingebouwde dimbare spots. 

Tuinkamer

Wil je nog vaker van je veranda kunnen genieten? Maak er een echte tuinkamer van. Plaats glazen schuifwanden aan de zij- en voorkant en zorg er zo voor dat je veranda wind – en waterdicht wordt. In je tuin creëer je dan dus een extra zit- of eetkamer, waar je met de wanden open kan genieten van de buitenlucht. Bij Verasol kan je kiezen voor een veranda met aluminium kozijnen of glasschuifwanden, waardoor het zicht op jouw tuin niet onderbroken wordt. Hiermee creëer je een extra kamer aan je huis en kan je lekker vanachter je glaswand genieten van je tuin.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *