Geef kleur aan je woning met kunststof platen

Kunststof platen winnen de laatste tijd aan populariteit. Waarom? Omdat kunststof een goedkoop materiaal is dat in allerlei soorten én kleuren beschikbaar is. Elke woning kun je eenvoudig wat extra’s meegeven door bijvoorbeeld plexiglas te gebruiken. En het mooie is, kunststof platen zijn zowel geschikt voor binnen als buiten gebruik.

Waar worden kunststof platen gebruikt?
Aan de buitenkant van een gebouw kom je gekleurd plexiglas vooral tegen bij moderne woningen en hoogbouw. Een voorbeeld hiervan zijn studentenflats. De zijkanten van het gebouw zijn hierdoor wat speelser en het gebouw is een echte eyecatcher.

kunssttof platen

Maar naast het gebruik aan de buitenkant van een woning, zijn gekleurde plexiglas platen ook in een interieur te gebruiken. Hieronder staan twee voorbeelden van toepassingen van plexiglas en kunststof.

Verlichting
Plexiglas wordt heel vaak gecombineerd met verlichting. Een lamp in een vierkant plexiglas omhulsel geeft namelijk al direct een heel sfeervol licht. Daarnaast is het mogelijk om diverse kleuren te gebruiken, waardoor elke kant weer een andere uitstraling heeft. Vooral in witte omgevingen springen dit soort lampen er mooi uit. Verder kun je er ook voor kiezen om slechts één kleur te kiezen, of juist transparant om de lamp zelf wat meer te accentueren. Vooral in woningen met een industriële look is dit aan te raden.

Kastruimte
Naast afscherming en verlichting, zijn kunststof platen ook geschikt voor het maken van kastruimte. Op deze manier kun je een stijlvol modern en simplistisch design maken, precies naar jouw wensen. Ook is het natuurlijk mogelijk om een bestaande kast te bekleden met plexiglas, zodat je interieur een hele nieuwe look krijgt, zonder dat je de meubels hoeft te vervangen.

Materialen zoals plexiglas zijn steeds vaker in woningen en gebouwen terug te vinden. Dus waarom zou je zelf niet een keer kiezen voor een ander materiaal dan bijvoorbeeld hout? Wij zijn er zeker van  dat je met plexiglas en kunststof platen je interieur een nieuwe touch gaat geven!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.