Garage praktisch inrichten

Het is erg handig om een garage bij je woning te hebben. Zo heb jij een plek voor je auto, fietsen, gereedschap, hobby materialen, werkbank of andere spullen die je niet ergens in huis op wilt bergen. De ruimte in je garage is echter niet oneindig rekbaar. Door de garage zo praktisch mogelijk in te richten benut je de aanwezige ruimte optimaal.

Waarvoor gebruik jij de garage?

Stel jezelf allereerst de vraag wat je met jouw garage wilt doen. Is dit vooral een plek waar jij je auto veilig stalt? Dit neemt al heel veel ruimte in, waardoor de kans groot is dat er niet heel veel ruimte overblijft voor andere spullen. Of wil je in de garage knutselen of jouw hobby uitoefenen? Gebruik je het als extra opslagruimte voor je spullen? Met goedkope opbergrekken kan jij je spullen netjes en overzichtelijk opbergen.

Efficiënt je spullen opbergen

Wat het doel van jouw garage ook is, je hebt bergruimte nodig. Door de langste twee wanden van de garage te voorzien van legplanken ontstaat veel ruimte. Met goedkope stellingkasten creëer je niet alleen opbergruimte maar jouw garage ziet er direct opgeruimd en afgewerkt uit. Gebruik bij voorkeur kunststof bakken waarin je losse spullen opbergt. Met doorzichtige exemplaren kun je direct zien welke spullen waar te vinden zijn. Of label ze voor meer overzicht.

Garage als hobbyruimte

Kan jij de garage gebruiken als je persoonlijke hobbyruimte? Gebruik dan de achterwand van de garage om daar een werkbank of bureau te plaatsen, afhankelijk van de hobby die jij wilt uitoefenen. Jouw gereedschappen hang je boven de werkbank op aan een speciaal wandbord. 

Fietsen wegzetten in de garage

Het kan zijn dat jij genoeg ruimte in de garage hebt om de fietsen gewoon weg te zetten in een hoek. Vaak oogt dit echter rommelig en het kan flink ten koste gaan van de beschikbare ruimte. Door de fietsen op te hangen gebruiken ze een stuk minder ruimte en hou je dus wat ruimte over voor andere spullen of het uitoefenen van je hobby. Met sommige ophangsets voor de fiets hang je jouw tweewieler eenvoudig aan de muur, terwijl weer andere geschikt zijn voor het plafond. 

Plafond van de garage

Over het plafond van de garage gesproken: bij een hoog plafond kun je ervoor kiezen om een vliering te maken. Zo ontstaan er eenvoudig een paar extra vierkante meters die je kunt gebruiken. Bij een lager plafond is het een optie om wat latten net onder het plafond te plaatsen, waar je bijvoorbeeld je ski’s of tuingereedschap op kunt leggen.

Foto door Brian Babb on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *