Gaan we tegenwoordig meer voor de luxe badkamer?

Waar we vroeger gingen voor praktisch zien we tegenwoordig meer de keuze voor een luxe badkamer. In dit artikel leggen we je uit waarom men steeds vaker deze keuze maakt. En wat maakt een badkamer nu luxe? We geven je een aantal voorbeelden. 

Badkamer uit de jaren ‘70

Het lijkt alsof de de badkamer al erg lang in onze huizen aanwezig is en toch is hij eigenlijk pas vrij recent toegevoegd aan de wettelijke voorschriften van een woning. De badkamer in zijn huidige vorm waarin er een wasbak en douche aanwezig is bestaat nog geen eens 100 jaar. 

Nog geen 100 jaar geleden had men alleen een wastobbe of kraan. Misschien kan je het nog wel herinneren of had je opa of oma nog zo’n grote wasbak waar je alleen als kind in kon zitten. Gelukkig kwam daar in 1965 verandering in. 

In 1965 is er wettelijk besloten dat alle huizen die vanaf die tijd gebouwd werden voorzien moesten zijn van een wasbak en douche. Ineens ontstond de “luxe”om je te wassen onder een douche i.p.v. onder de kraan of wastobbe. 

Luxe badkamer door de jaren heen

De mens raakte al weer snel gewend aan een douche en men ging langzaamaan een stapje verder. Ook het bad werd geïntroduceerd. Toendertijd was dat echt een luxe. Men kon in eigen huis uitgebreid badderen en hoefde hiervoor niet meer naar een badhuis. 

Een eigen bad in de badkamer was in de jaren ‘70 echter nog vooral weggelegd voor de mensen die iets meer te besteden hadden, die een grotere woning hadden en dus ook de ruimte hadden voor een bad. Dat is tegenwoordig wel anders. 

Bijna iedereen heeft nu wel de ruimte om een bad te plaatsen. Het is nu een weloverwogen keuze of je wel of niet een bad in je badkamer plaatst. 

Luxe anno nu

Deze eeuw gaan we nog een stapje verder met onze luxe badkamer. We willen niet alleen een douche en/of bad. We willen meer. Zo willen we een inloopdouche met regendouche. Een bad met jets zodat we kunnen bubbelen. En gebruiken we luxere materialen, zoals we ook zien in de showroom van Van Son Installaties

Men kiest tegenwoordig voor grote marmeren tegels, gouden kranen en een grote spiegel. Items die je badkamer luxe laten ogen. En zelfs de sauna in je badkamer is tegenwoordig een optie. Of wat dacht je van een douche met infraroodlicht.

En dat mag ook wel, want de afgelopen jaren hebben we geleerd dat we het verdienen om ons in eigen huis te kunnen verwennen. Dat we wellness aan huis verdienen. Een luxe badkamer zorgt daar voor. 

We hoeven voor ontspanning niet meer zo nodig het huis uit. We willen koken en dineren in een keuken die bijna niet van een professionele keuken te onderscheiden is, films kijken in onze huiskamer annex thuisbioscoop en wellness in de badkamer, waarin we alle stress van de dag van ons af kunnen laten spoelen.

Foto door Max Rahubovskiy

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *