vakantie

Ga jij dit jaar weg of wordt het een stay-home-vakantie?

Hoe ga jij dit jaar je zomer doorbrengen? Heb je wilde vakantie plannen of blijf je juist heerlijk thuis? Als we een zomer zoals in 2018 hebben dan is het helemaal niet vervelend om in Nederland te blijven en te genieten in je eigen tuin. 

tuinkussens

Mocht je thuisblijven dan heb ik nog een paar tuin tips voor je:

 1. Buiten koken

  Als het buiten warm is kan koken in je eigen keuken soms bijna ondragelijk zijn. Dit is ook een van de redenen waarom de buitenkeuken in de afgelopen jaren zo populair is geworden. Want op deze manier kunnen we buiten leven. We koken in de tuin i.p.v. in onze warme keuken.

  Heb je geen buitenkeuken zorg dan voor een klein hoekje in je tuin waar je kan bbq-en. Haal eventueel een 2e hands kastje bij de kringloop en maak hiermee je eigen buitenkeuken.
 2. Loungen in eigen tuin

  Hoe heerlijk is het om buiten net zo comfortabel te zitten als binnen. Dat je stoelen buiten net zo fijn zitten als je bank in de huiskamer.
  Kies als basis een goede tuinstoel. Het liefst een stoel die je kan verstellen zodat je, bij zonnige weer, je rugleuning kan laten zakken en zo optimaal van de zon kan genieten. Vul deze basis aan met een mooi tuinkussen. Er is zoveel keuze aan tuinkussens dat er altijd wel een design is die bij je tuin past. Persoonlijk vind ik een tuinkussen met een hoge rug het lekkerst zitten. Zo’n kussen waarin je lekker weg kan zakken en het gevoel van rust ervaart.

  De stoel en het comfort zorgen voor de basis voor een goede thuisblijf vakantie. Je tuinstoel moet voor de komende periode een plekje worden waar je niet meer uit bent te slaan. Een plekje om alle werkstress los kan laten en waar je kan genieten van je vakantie.
 3. Zwembad

  Ik geef toe, we hebben niet allemaal een grote tuin. Bij een vakantie hoort echter een wateraspect. Hoe klein je tuin ook is probeer ergens een stukje zwembad te creëren. Als plaats je maar een babyzwembadje of een grote cementemmer met water in je tuin. Er is niets lekkerders  dan met je voeten even af te koelen in een bak met water. Dit geeft je ook het ultieme vakantiegevoel. Doe je ogen dicht en waan je aan de Spaanse Riviera.

Je ziet er is niet zoveel nodig om een geslaagde staycation te hebben. Wees creatief en geniet van de zomer.

tuinkussens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *