Fritz Hansen 60th Anniversary: prachtige limited editions

Het gerenommeerde Deense designmerk Fritz Hansen viert dit jaar het 60 jarig jubileum van de klassiekers Egg™, Swan™ en Drop™ chair. Deze iconische ontwerpen zijn in 1958 door Arne Jacobsen speciaal ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Copenhagen. Om de 60e verjaardag van deze klassiekers te vieren heeft Fritz Hansen smaakvolle limited editions uitgebracht.

fritz hansen

Voor deze limited editions zijn de meest exclusieve materialen gebruikt welke de organische vormen van de ontwerpen van Arne Jacobsen versterken. Zo is het klassieke aluminium onderstel verguld met 23 karaat goud wat de ontwerpen een satijnachtige glans geeft. De Egg™ en Swan™ chairs zijn uitgevoerd in puur aniline leer welke in de loop der tijd door zonlicht en gebruik een vintage look krijgt waardoor elke stoel uniek is. Van deze twee modellen worden wereldwijd slechts 1958 exemplaren gemaakt en MisterDesign is onderdeel van het selecte gezelschap dealers die deze limited editions mogen aanbieden!

Fritz hansen collage

Om het geheel compleet te maken heeft Fritz Hansen van de Cecilie Manz Poef ook een limited edition uitgebracht in puur aniline leer, gecombineerd met linnen. Het aniline leer van deze poef bestaat uit restmateriaal van het pure leer dat gebruikt is voor het maken van de Egg™ en Swan™ chair.

Het onderstel van de Drop™ chair is net als de Egg™ en Swan™ chair voorzien van een laagje 23 karaats goud. De stoel is gestoffeerd met de duurzame SERA stof van ROHI in de kleur taupe en is zeer vlekbestendig.

Naast deze prachtige jubileum collectie vind je bij MisterDesign ook andere fraaie design items van Fritz Hansen. Zo vind je bij ons bijvoorbeeld de absolute designklassieker ‘Fritz Hansen Series 7 Vlinderstoel gelakt’ in maar liefst 12 prachtige kleuren en diverse stijlvolle accessoires.

eetkamerstoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *