Eethoek inrichten? Deze 4 tips komen vast en zeker van pas!

Vroeger was er in menig huis een aparte eetkamer aanwezig. Tegenwoordig is er vaak geen speciale ruimte meer om te eten, maar spreken we van een eethoek. Deze ruimte is bijvoorbeeld vaak onderdeel van de keuken. Is jouw eethoek al jarenlang hetzelfde? Dan wil je deze mogelijk wel een keer vernieuwen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten waar ze moeten beginnen. De onderstaande 4 tips helpen jou vast en zeker bij het inrichten van een eethoek.

1. Kies een geschikte tafel

De meeste mensen eten aan een tafel. Daarom is dit één van de belangrijkste meubelen van een eethoek. Het aanbod tafels is vandaag de dag ontzettend groot. Veel mensen beweren dat het hierdoor niet lastig is om een eettafel te vinden, maar het tegendeel is vaak waar. Doordat tafels er in allerlei soorten, maten en vormen zijn, is het niet makkelijk een geschikte tafel te kiezen. Laat jouw keuze onder andere afhangen van de tijd die je eraan doorbrengt. Eet je niet alleen aan tafel, maar werk je er bijvoorbeeld ook aan? Neem dit dan mee in jouw zoektocht. Je moet dan immers ook prettig aan een eettafel kunnen werken.

2. Koop bijpassende stoelen

Zonder stoelen kun je niet aan tafel zitten. Eetkamerstoelen mogen daarom ook niet ontbreken in jouw eethoek. Ook voor deze meubelen geldt dat er ontzettend veel te kiezen is. Eetkamerstoelen zijn er namelijk in allerlei keuren en bij de productie worden verschillende materialen gebruikt. Ga niet alleen af op wat je mooi vindt, maar kijk ook of de stoelen prettig zitten. Dit is zeker belangrijk als je straks dagelijks veel tijd doorbrengt op zo’n stoel. Kijk in dat geval onder andere naar de zithoogte. Je moet namelijk in de juiste houding zitten om lichamelijke klachten te voorkomen.

Vraag jezelf daarnaast af of je stoelen met of zonder leuning wilt. Stoelen met een leuning bieden vaak net wat meer comfort, maar ze passen niet altijd onder de tafel. Heb je op https://www.juntoo.be/nl/catalogus/stoelen/eetkamerstoelen met armleuning gezien? Ga dan pas tot aankoop over als je zeker weet dat je deze zonder problemen onder tafel kunt schuiven.

3. Vergeet de verlichting niet

Een tafel met eetkamerstoelen mag niet ontbreken in een eethoek. Denk alleen niet dat het hierbij stopt. Nee, want verlichting is ook geen overbodige luxe. Veel mensen hangen één of meerdere lampen op boven hun eettafel. Zet je de lampen aan tijdens het eten? Dan zie je altijd wat je eet. Dit maakt het allemaal een stuk makkelijker. Kies bij voorkeur voor verlichting met een dimmer. Hiermee stel je de verlichtingsintensiteit zelf in. Op deze manier hoef je niet langer bang te zijn dat er te weinig licht is in jouw eethoek.

4. Stem alles op elkaar af

Veel mensen zien een eethoek alleen als functionele plek. Op zich begrijpelijk, want je zit er vooral om te eten. Daarom hecht niet iedereen waarde aan de uitstraling van de lampen, de tafel en de eetkamerstoelen. Wil je dat jouw eethoek een mooie uitstraling heeft? Dan raden we je aan hier wel naar te kijken. Stem in dat geval de verschillende meubelen op elkaar af. Koop bijvoorbeeld stoelen die goed bij de tafel passen. Kies je voor een tafels en stoelen met stalen poten? Laat dit materiaal dan ook terugkeren in de lampen boven tafel. Zo stem je alles op elkaar af, waardoor er een samenhangend geheel ontstaat.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *